A što sutra?

Trajekt Oliver uz pjesmu uplovio u Velu Luku, plutao je satima

Nakon samo dva mjeseca plovidbe pokvario se trajekt Oliver. Krenuo je iz Splita, ali do omiljenog pristaništa morskog vuka, Vele Luke stigao je oko 20 sati. Plutao je satima.

Dva grada koja su obilježila život naše glazbene legende, Split i Velu Luku, povezuje trajekt Oliver. No, nažalost već nakon dva mjeseca plovidbe brod su snašli problemi. Putnike koji su jutros isplovili iz Splita kvar je zaustavio nadomak odredišta, oko 13 i pol, prema riječima putnice. U Korčulanskom kanalu plutao je satima.

Uplovio je u luku tek oko 20 sati. Na snimkama koje je objavila Dalmacija Danas čuju se putnici koji na trajektu pjevaju pjesme Olivera Dragojevića. Trajekt je kasnio šest sati.

 

"Ima puno djece i malo su mi jadni svi ovi psi koji ne mogu ući unutra na hladno", rekla je Dunja Mach Ogrizek, putnica iz Slovenije.

Hvali posadu broda. Kaže kako su dobili vodu, ali ne i objašnjenje što se dogodilo.

"Sa svima kojima sam pričala najgore jest što nam ode jedan dan odmora", rekla je Mach Ogrizek. Neki su putnici situaciju iskoristili kako bi zapjevali.

Iz Jadrolinije kažu kako je na trajektu čiji je remont stajao čak 2,7 milijuna eura došlo do tehničkog kvara.

"Negdje oko pola sata smo pokušavali riješiti taj tehnički problem, privremeno smo i uspjeli, ali ponovno se dogodio", rekla je Jelena Ivulić, koordinatorica Jadrolinije.

Na brodu su bili i putnici koji iz Vele Luke nastavljaju za Lastovo. Cijelu situaciju je komentirao i nećak Olivera Dragojevića."Mislim da će se to riješiti, jer to ima veze s Oliverom, ali nikad se ne zna s tim polovnim brodovima", rekao je Petar Dragojević, pjevač.

Nadamo se da će Oliver biti spreman sutra za koncert na trajektu ususret događajima oko koncerta Trag u beskraju.

Iz Splita se javila reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

"Iz Jadrolinije su zamolili putnike za strpljenje", rekla je. 

Pročitajte i ovo Sumnja se na uzrok Drama na Pelješcu: Dignuti kanaderi, požar zaustavljen, saniraju se rubovi, vatrogasci će dežurati cijelu noć

Pročitajte i ovo CROBAROMETAR ZA SRPANJ Koliko birača Domovinskog pokreta podržava rad Vlade, a tko je najpopularniji političar? Jedan bilježi blagi skok!

Pitanje je i što će biti s koncertom koji se trebao sutra održati na trajektu Oliver tijekom plovidbe u Velu Luku ususret koncertu Trag u beskraju. 

Pročitajte i ovo Pali na rumunjsko-ukrajinskoj granici VIDEO Rumunjska na svom teritoriju pronašla fragmente ruske bespilotne letjelice, oglasio se NATO

"U razgovoru s predstavnicima sindikata pomorstva rekli su mi da su kupljena dva broda Sveti Suje i Oliver čija tehnička kvaliteta se nije pokazala na razini, veliki novac nije dao kvalitetu. Imamo brodove koji su tehnički neispravni  i idu na dorade i popravke", rekla je reporterka. 

Kako piše Dalmacija Danas, iz Jadrolinije im je potvrđeno da je brod star 27 godina, kupljen ove godine za 12 milijuna eura, pri čemu je još 2,7 milijuna eura utrošeno na remont.

Trajekt Oliver prije nego što ga je Jadrolinija kupila, plovio je u Grčkoj pod imenom Hermes, a u Hrvatskoj je zaplovio 20. svibnja, nakon remonta u brodogradilištu Viktor Lenac.

Trajekt je nazvan po pjevaču Oliveru Dragojeviću, a Jadrolinija ga je angažirala na liniji Split-Vela Luka-Ubli.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.