suhomesnate delicije

Dnevnik Nove TV provjerio cijene mesa za blagdanski stol. Tradicija se ne propušta: "Bez masti ne vrijedi živjet"

Oko predsjedničkih izbora birat će građani i odojak ili janjetinu za blagdanski stol. Ministar poljoprivrede Josip Dabro poziva građane da u tom slučaju biraju domaće, s hrvatskih sela. A ondje će suhomesnatih delicija biti i ove zime. Nema opasnosti od afričke svinjske kuge, počelo je kolinje!

Počela je svinjokolja, Slavonci tradiciju ne propuštaju. Od 300 kilograma mesa napravit će se domaće delicije.

"Pravi se kobasica, kulenova seka, stavit ćemo mišiće od šunke jer šunke više ne sušimo, zbog klimatskih promjena ne uspije se osušiti, i malo krvavice jer od jednog svinjčeta ne možeš bogznašta napravit. I masti, naravno, jer bez masti ne vrijedi živjet'", izjavio je Stjepan Filić iz Ilače.

Posljedice svinjske kuge na selu se itekako osjete. Kakve točno te pomaže li Ministarstvo poljoprivrede svinjogojcima, pogledajte u videoprilogu reporterke Dnevnika Nove TV Anje Perković. Provjerili su i kakve će biti cijene mesa za blagdane.

Pročitajte i ovo Beroševo trošenje šakom i kapom Ovo je lista poliklinika koje su dobile najviše novca od HZZO-a: Prva na popisu dobila 19 i pol milijuna eura

Pročitajte i ovo Teško ubojstvo Detalji misterioznog ubojstva u Grabovcu Banskom: Susjedi od početka tvrde kako je ubijen i to iz koristoljublja - "A gdje su kamere, gdje su ovce?"