Aeromiting

Građani danas mogu vidjeti Rafalee i saznati kako postati vojni piloti: Letjet će zajedno s MiG-ovima

U subotu će se održati aeromiting AIRVG2024 na prostoru starog terminala Zračne luke dr. Franjo Tuđman.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo (HRZ) u subotu će sudjelovat na AIRVG2024 – Zrakoplovnom danu.

Riječ je o priredbi koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade RH u organizaciji Grada Velike Gorice i suorganizaciji Međunarodne zračne luke Zagreb te uz potporu Ministarstva obrane RH radi promocije zrakoplovstva i zrakoplovnih zanimanja u Hrvatskoj i HRZ-u.

Pročitajte i ovo oglas RE/MAX Hrvatska – 15 godina uspješnog poslovanja u vrhu nekretninskog tržišta

U podne će se u Međunarodnoj zračnoj luci dr. Franjo Tuđman otvoriti izložba koja će biti otvorena do 18 sati.

Od 15 do 18 će biti otvoren i letački dio programa u kojem će nastupit akrobatska grupa „Krila Oluje“, avion Zlin i helikopter Jet Ranger s demonstracijskim letom.

Pročitajte i ovo ANALIZA HRVOJA KREŠIĆA Nelagoda, suzdržanost i formalnost na Pantovčaku! Tvrda kohabitacija se nastavlja: "Sumnjam da će Milanović odustati od borbe"

Prikazat će se sposobnosti združenog djelovanja helikoptera pri spašavanju pilota iz neprijateljskog okruženja „Pilot RESCUE“, a avioni MiG 21 i Rafale održat će formacijski let i pojedinačni prelet.

Zainteresirani posjetitelji će također moći dobiti više informacija o pristupanju u Hrvatsku vojsku, o vojnim studijima i stipendiranju srednjoškolaca. 

Pročitajte i ovo komentar ivana odrčića Plaće rastu, a osobna potrošnja tek će eksplodirati! Ovo su detaljna gospodarska predviđanja za ostatak godine

Najmlađi posjetitelji će imati priliku kroz VR (virtual reality) naočale iskusiti letenje u avionima i helikopterima Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva.

Najavljena je i panel-rasprava "Kako postati vojni pilot?“ u 13 sati u kojoj će vojni piloti Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i kadeti studija aeronautike podijeliti svoja iskustva.