Uz pršute i druge suhomesnate proizvode, bit će predstavljeni sirevi, maslinova ulja i vina. Za priznanje za najbolji pršut natjecat će se 24 proizvođača iz Dalmacije, Istre, sjeverne Hrvatske i Hercegovine, a ocjenjuje ih stručno povjerenstvo sastavljeno od 22 člana. Uz vanjski izgled, ocjenjuje se okus, boja i miris pršuta.
Na sajmu će biti niz predavanja o svinjogojstvu, proizvodnji i zaštiti pršuta, Gastro revija, predstavljanje talijanske regije San Daniele u sklopu Amamo programa jadranske prekogranične suradnje, prezentacija jela od pršuta, folklorni i zabavni dio te humanitarna lutrija.
Sajam završava u subotu, 26. travnja, prezentacijom projekta zaštite dalmatinskog pršuta te dodjelom nagrada i priznanja.
Ove godine sajam ima međunarodni karakter, održava se pod visokim pokroviteljstvom Vlade, a organizatori su sinjski Poduzetnički centar, Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija.