Sastojci za 4 osobe:
400 g purećih prsa
150 g smrznutog ili svježeg graška
400 g šampinjona
5 dkg pršuta
3 dl vrhnja za kuhanje
2 srednje glavice luka
2 režnja češnjaka
2,5 žlice nasjeckanog peršina
Sol, papar, maslinovo ulje
Priprema:
Nasjeckani luk pirjajte na malo maslinova ulja, kada luk padne odnosno kada postane staklast dodajte usitnjeni češnjak i peršin, a zatim dodajte grašak i šampinjone. Sve zajedno pirjajte 10 do 15 minuta. Dok vam se povrće pirja u drugoj posudi možete kuhati zelenu tjesteninu, a pureći file za to vrijeme narežite na kockice!
Kada ste 'zgotovili' povrće, dodajte na kockice narezana pureća prsa i zajedno pirjajte dok se meso ne ispeče. Gotovu smjesu zalijte vrhnjem za kuhanje, posolite, popaprite i dodajte pršut koji ste izrezali na trakice i u tavici malo popržili. Kuhajte 2 -3 minute i na kraju u umak dodajte ocijeđenu tjesteninu i sve zajedno još malo promiješajte da se sastojcu prožmu.
Gotovo jelo poslužite s parmezanom i zelenom salatom.