Šteta veća od 23.000 eura

Zubar godinama popravljao zube i nije izdavao račune: Krivotvorio je i podatke u kartonima pacijenata

Ilustracija Foto: Getty Images
Zubar je prijavljen za pronevjeru i krivotvorenje poslovne dokumentacije.

Zbog sumnje da je dentalne usluge naplaćivao bez izdavanja računa, čime je protupravno prisvojio više od 23.000 eura te krivotvorenja dokumentacije o obavljenim uslugama, osječko-baranjska policija kazneno je prijavila 33-godišnjeg zubara.

Osumnjičenog liječnika tereti se da je od siječnja 2021. do veljače 2023. u ordinaciji na širem području Našica, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, za vrijeme radnog vremena,  obavio više dentalnih usluga koje je naplaćivao u gotovini, bez izdavanja računa. Policija sumnja da ukupna materijalna šteta iznosi više od 23.750 eura.

Pročitajte i ovo Važno je znati Besplatne usluge kod zubara: Pogledajte na što sve imate pravo

Također je utvrđeno da je 33-godišnji liječnik u dentalne kartone pacijenata unosio neistinite podatke o obavljenim dentalnim uslugama te sačinio više neistinitih potvrda i obračuna za naplatu, koje je ovjerio svojim potpisom i pečatom.

Protiv 33-godišnjeg liječnika slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog sumnje u kaznena djela pronevjere te krivotvorenja službene ili poslovne isprave, navode u policiji.

Povezane teme