Sati užasa

Potpuno gol trčao po autocesti i mahao rukama, zaustavila se policija, a onda je otkrivena mučna pozadina priče

Ilustracija Foto: Marko Todorov/Cropix
Zbog duga od 1000 eura tukli su ga, prijetili mu i natjerali ga da se skine. Čim je uočio priliku za bijeg, počeo je trčati prema rijeci Krapini. Otmičari su također počeli trčati, ali je on skočio u rijeku i preplivao na drugu stranu te se popeo na kolnik autoceste A2.

Potpuno gol muškarac iz Zagreba trčao je po autocesti A2 i pokušavao zaustaviti vozila mašući rukama. Na kraju se zaustavila policija te ga odvezla u Policijsku postaju Zaprešić. Tamo im je ispričao kako je došlo do užasa koji ga je natjerao da gol trči autocestom.

Događaj je to od prije sedam godina, nakon kojega su uhićena petorica muškaraca, dvojica u dobi od 44 godine, 51-godišnjak, 52-godišnjak i 49-godišnjak. Postupak se odužio do prije deset dana, kada su četvorica muškaraca osuđena na jednogodišnje uvjetne kazne, dok je prvooptuženi u međuvremenu preminuo, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Neobičan niz "Mislio sam da znam što sve imaju, ali...": Stručnjaci zbunjeni, traže ljude da im pomognu otkriti što su misteriozne strukture u polju

Tukli ga i prijetili

Zagrepčanin je od V. K. posudio 1000 eura uz mjesečnu kamatu od 20 posto. Nakon dva tjedna petorica muškaraca od njega su htjela naplatiti dug. Jedan od njih ga je nazvao i rekao da dođe u kafić na željezničkom kolodvoru u Zaprešiću. Tamo je došao i V. K. tražeći novac te mu jasno dao do znanja da se neće odvojiti od njega dok ne vrati novac. Rekao mu je i da će ga odvesti u svoju vikendicu u Podravinu, gdje će ga zatočiti u podrum i gdje ga nitko neće više naći.

Kada su izišli iz kafića, muškarci su Zagrepčanina počeli udarati nogama i rukama po cijelom tijelu i ugurali ga u automobil te krenuli prema obilaznici. 

"Moraš platiti i trošak angažiranja ostalih, a to je 1200 eura, plus za svaki sat 65 eura kamata", rekao mu je tada V. K., a Zagrepčanin je počeo zvao poznanike i moliti ih da mu posude novac.

Pročitajte i ovo Popravak u tijeku FOTO/VIDEO Kolaps u dijelu Zagreba: Tramvaji ne voze satima

Otmičari su ga dovezli do rijeke Krapine i počeli tući. Policajcima je ispričao detalje nasilja koje je doživio, a u jednom su ga trenutku davili gumenim cijevima i prijetili mu.

"Izvukli su me iz prtljažnika, navukli si medicinske rukavice i govorili mi da odsad novac više nije bitan i da će me ubiti. Naredili su mi da se skinem gol. Kad sam skinuo zadnji odjevni predmet, počeo sam trčati prema Krapini, uskočio sam u nju i preplivao je", ispričao je policiji i objasnio da je u odjeći koju je ostavio na mjestu maltretiranja imao 300 kuna i mobitel pa je na taj način, naglasio je, prebio dio dugovanja prema sad već pokojnom muškarcu.

Povezane teme