Kod odmorišta Sitno

Teški sudar na A1: Više ozlijeđenih, mladi muškarac se bori za život

U teškoj prometnoj nesreći u srijedu popodne na A1 nedaleko odmorišta Sitno, gdje je došlo do sudara dva osobna automobila, tri su osobe ozlijeđene od čega je jedna u životnoj opasnosti, doznaje se u policiji i KBC-u Split.

U sudaru dva automobila u srijedu popodne na A1, nedaleko odmorišta Sitno, tri su osobe ozlijeđene, doznaje se u splitskoj policiji i KBC-u. Iz HAK-a su izvijestili da je zbog prometnih nesreća kolona na A1 bila duga i 10 kilometara.

Policija je potvrdila da se prometna nesreća dogodila oko 14 sati na autocesti A1, u blizini odmorišta Sitno gdje su se sudarila dva osobna vozila. Zbog te je prometne nesreće autocesta A1 u smjeru Splita zatvorena od Vrpolja do Prgometa, dok se u smjeru Zagreba ​vozilo uz ograničenje brzine.

U splitskom KBC-u zaprimljene su tri osobe iz prometne nesreće. U bolnici se doznaje da je 33-godišnji muškarac zadobio više težih ozljeda i nalazi se u životnoj opasnosti, te da je u operacijskoj sali gdje traje hitni operativni zahvat u području abdomena.

Drugi zaprimljeni pacijent (65) ima težu ozljedu kralježnice, a njegova medicinska obrada i dalje je u tijeku. Slovenski državljanin srednje životne dobi ima ozljedu ruke, operativno je zbrinut i hospitaliziran na Klinici za kirurgiju.

U toj je prometnoj nesreći po prvi put od kada su stigli helikopteri Zavoda za hitnu medicinu, na A1 sletio helikopter po jednog pacijenta kojeg su odvezli na helidrom KBC-a Split.

Pročitajte i ovo Vozače se moli za oprez Nesreća na autocesti kod Draganića: Automobil sletio s ceste, službe na terenu

Prometna nesreća na autocesti A1 - 2 Foto:Hrvatske autoceste

"Za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 čvor Danilo (Vrpolje) – čvor Prgomet u smjeru Dubrovnika. Promet se vodi obilaznim pravcem. Vozila koja su ostala iza prometne nesreće polukružno se okreću na kolnik u smjeru Zagreba​", navode iz Hrvatskih autocesta.

HAK je naveo i kojim se obilaznim pravcem prometuje: čvor Vrpolje (A1) - DC531- DC58 - ŽC6112 - čvor Prgomet (A1).

Pročitajte i ovo kod Mladenovca FOTO Stravični prizori iz Srbije: Poginuo vozač, zabio se u autobus, ozlijeđeno 37 ljudi

Na izlazu s autoceste na čvoru Vrpolje kolona je oko 2 km. Kolnikom u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, javljaju.

Prometne nesreće na autocesti A1 bile su i između čvora Jastrebarsko i čvora Karlovac i kod kod odmorišta Desinec, u smjeru Dubrovnika. Zbog prometnih nesreća u oba slučaja stvorile su se kolone od oko 3 km.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.