Nezapamćena tragedija

Vatrogasac o stravičnoj nesreći s trajektom: "Ugledali smo osobu kako trči i drži se za glavu. Bila je u šoku, u jednom se trenutku srušila na pod"

Ljudi koji su sjedili u obližnjim kafićima prvi su priskočili u pomoć unesrećenima, a odmah potom i vatrogasci. Pomogli su spasiti teško ozlijeđenog čovjeka iz mora.

Unesrećenima su u trenucima stravične nesreće odmah u pomoć priskočili stanovnici Malog Lošinja i vatrogasci, čija je JVP Mali Lošinj stotinjak metara udaljena od mjesta nesreće. Vatrogasci su čuli povike i odmah su dotrčali, ali mnogima više nije bilo pomoći, ispričao je reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

"Nakon velikog praska nešto nakon 15 sati vidjeli su osobu koja trči prema vatrogasnoj postrojbi i drži se za glavu i traži pomoć. Osoba je bila vidljivo u šoku, čak se u jednom trenutku i srušila na pod. Odmah su pozvali žurne službe i dotrčali", ispričao je detalje kobnog dana Marin Brčić, zamjenik zapovjednika JVP Mali Lošinj.

Osim ozlijeđenog čovjeka, u moru je bio i jedan građanin koji je priskočio  u pomoć, a skočio je i djelatnik hitne pomoći te su zajedno spasili ozlijeđenoga iz mora. 

"Vatrogasci će ovo pamtiti. Ja sam ovdje 17 godina i nisam to doživio, stariji kolega koji je bio na intervenciji ne sjeća se takvog nečega u svojih 30 godina. Ovo se pamti, a svatko od nas će se morati naučiti s time nositi na svoj način", dodao je Brčić.

Pročitajte i ovo Užasna tragedija UZNEMIRUJUĆE: Kamere Dnevnika Nove TV snimile stravičan zvuk pada rampe trajekta, gradonačelnica vidno potresena jedva nastavila govoriti

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.