Kriminalističko istraživanje

FOTO Skrivao kokain u bačvama: Policija objavila kako su u više navrata pronašli ukupno 120 kilograma droge

Policija o uhićenom 57-godišnjaku prvi put izvijestila početkom studenog. Sumnjalo se da je u zločinačko udruženje okupio još troje ljudi. Drugu su mu pronalazili u nekoliko navrata.

MUP se pohvalio kako su u nastavku kriminalističkog istraživanja pronašli i zaplijenili još 95 kilograma kokaina.

Nastavak je to akcije o kojoj su prvi put izvijestili 4. studenog. Tada su priveli 57-godišnjaka za kojeg se sumnjalo da je nabavljao veću količinu kokaina, a u zločinačko udruženje za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama priveo je još troje ljudi. Osumnjičeni su da su tijekom 2022. godine nabavljali, skladištili, prevozili i preprodavali kokain.

Provedeno je tad kriminalističko istraživanje nad četiri osobe, dva državljana Sjeverne Makedonije (1965. i 1996.), jednom državljankom Sjeverne Makedonije i Bugarske (1975.) i jednom hrvatskom državljankom (1990.) zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

"Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda provedena je pretraga stana i drugih prostorija na području Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije, a koje koriste osumnjičeni 57-godišnjak, 47-godišnjakinja i 26-godišnjak. U pretragama je pronađeno i oduzeto oružje (revolver, dva pištolja od kojih jedan s prigušivačem) i više komada streljiva, bankovne kartice, mobiteli, 189.400 eura, 5100 kuna te četiri kilograma kokaina", izvijestila je tada policija.

Pročitajte i ovo najjača droga na svijetu 50 puta jači od heroina: Policija zaplijenila količinu dovoljnu da ubije sve Amerikance

Pročitajte i ovo Zabrinjavajući podaci Djeca i tinejdžeri masovno se predoziraju, kupuju krivotvorene droge: Umiru zbog jačih opijata

Zatim je MUP 10. studenog objavio kako je u nastavku kriminalističkog istraživanja u pretrazi doma i drugih prostorija koje je koristio osumnjičeni 57-godišnjak pronađeno 20,3 kilograma kokaina.

Danas su objavili o novih 95 kilograma. Ukupno do sad, 119 kilograma. 

"Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta policija je podnijela posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave", javlja MUP.
 

 

Povezane teme