Napuštena

Poljak prijavio nestanak žene, policija pronašla tijelo u okolici Benkovca i otkrila užasan zločin

Policija, ilustracija Foto: Niksa Stipanicev/Cropix
Policija je pronašla tijelo žene čiji je nestanak prijavljen 14. rujna. Istragom su utvrdili da je ženu u situaciji opasnoj za njezin život u okolici Benkovca ostavio 70-godišnji Poljak.

Tragajući za nestalom osobom, zadarska je policija u utorak oko 16 sati na području mjesta Medviđe kod Benkovca pronašla tijelo ženske osobe. Na mjestu događaja proveden je očevid, tijelo je pregledala mrtvozornica te nisu pronađeni elementi nasilja. Obdukcijom će se utvrditi točan uzrok smrti.

Policija je dalje istragom utvrdila da tijelo pripada 69-godišnjoj poljskoj državljanki čiji je nestanak prijavljen 14. rujna. Zbog sumnje da se radi o kaznenom djelu napuštanja nemoćne osobe policija je istražila 70-godišnjeg poljskog državljanina. Sumnjiče ga da je 13. rujna u ranojutarnjim satima na benkovačkom području bez pomoći ostavio 69-godišnjakinju u prilikama koje su opasne za njezin život i zdravlje.

"Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 70-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava zbog kaznenog djela napuštanje nemoćne osobe dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu", priopćili su iz policije.

Pročitajte i ovo Eskalacija sukoba Stručnjak za sigurnost upozorava: "Ako se ova zemlja uključi, imamo veliki problem u cijelom svijetu"

Pročitajte i ovo Višestruko osuđivan Sud odredio brutalnu kaznu poznatom kriminalcu: Za miniranje bankomata i pokušaj ubojstva policajca čeka ga duga robija

Pročitajte i ovo Boris Akunjin u Hrvatskoj Ruskog pisca kojeg Europa voli Moskva je protjerala: "Zapad je Rusiji pomogao, a rat u Ukrajini može izgubiti samo u ovom slučaju"

Povezane teme