Zvučalo poput pucnja

Policija se oglasila o navodnoj pucnjavi na Knežiji, otkrili što su pronašli: "Nije riječ o vatrenom oružju..."

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Policija je očevidom isključila mogućnost da su oštećenja na Domu zdravlja i automobilu na Knežiji nastala od uporabe vatrenog oružja.

Zagrebačka policija oglasila se o događaju koji je u utorak u večernjim satima uznemirio stanovnike Knežije, a tijekom kojeg je oštećeno staklo na tamošnjem Domu zdravlja i jednom automobilu.

"U 19:24 zatražena je intervencija policije povodom dojave da je u Ulici Rudolfa Bičanića u Zagrebu na ulaznim vratima zdravstvene ustanove oštećeno staklo na nekoliko mjesta, a prethodno su se čula dva zvuka nalik na pucanj.

Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici utvrdili su da je za sada nepoznati počinitelj kod ulaznih vrata zdravstvene ustanove, za vrijeme kad se kod ulaza nalazila građanka s maloljetnim djetetom, a u čekaonici zdravstvene ustanove građanin s maloljetnim djetetom, ispalio dva hica, koja su pogodila i probila vanjski dio staklene stijenke pored ulaznih vrata ustanove bez probijanja stijenke u cijelosti, pri čemu su nastala oštećenja vanjskog dijela staklene stijenke, potom je ispalio i jedan hitac u prozor jedne od prostorija ustanove dok se u njoj nalazila zdravstvena djelatnica, pri čemu je pogođen i oštećen vanjski dio stjenke prozora bez probijanja stijenke u cijelosti, a potom se udaljio s mjesta događaja odnoseći sa sobom sredstvo izvršenja.

Pregledom zone mjesta događaja utvrđeno je i oštećenje prednjeg stakla osobnog automobila marke Citroen zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 22-godišnjakinje, parkiranog na parkiralištu sa sjeverne strane zdravstvene ustanove, te je utvrđeno da je oštećenje također nastalo ispaljivanjem jednog hica", naveli su iz policije.

Na mjestu događaja obavljen je očevid, tijekom kojeg je pronađena ispaljena kuglica, a što isključuje mogućnost da je navedeno počinjeno vatrenim oružjem.

Tijekom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, a kriminalističko istraživanje zbog kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te oštećenja tuđe stvari je u tijeku.

"Doslovno sam tu parkirala auto oko 12:30. Nisam izlazila van, trebala sam sad oko 9 ići raditi. Moji su izašli, mama i brat, prošetati psa oko 8, pola 9 i to je to. Ljudi su stajali tu, čuli su, mislim... Nije bio pucanj uglavnom, nije se ništa našlo", kazala je za Dnevnik Nove TV vlasnica automobila, a njen stric je poručio:

"Iskreno, ne znam ništa. Sestra me digla iz kreveta da je netko propucao auto. Ja sam doletio da vidim što je."

Pročitajte i ovo provodi se istraga Djevojčica (13) preminula u bolnici u stravičnim bolovima: "Liječnici su rekli da dramatizira"

Pročitajte i ovo Opsadno stanje FOTO Policija okupirala kvart u Zagrebu: Netko je pucao po domu zdravlja i autu? Vlasnica: "Trebala sam ići na posao..."

Povezane teme