incident u Slavonskom Brodu

Podignuta optužnica zbog brutalnog premlaćivanja mladića odjevenog u Djeda Mraza na Badnjak

Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podignulo je optužnicu protiv 25-godišnjaka koji je brutalno na Badnjak udario madića prerušenog u Djeda Mraza.

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podignulo je optužnicu protiv 25-godišnjaka koji je na Badnjak prošle godine ispred ugostiteljskog objekta u središtu Slavonskog Broda dva puta nogom u glavu udario u mladića (21) odjevenog u Djeda Mraza. Napadač je inače djelatna vojna osoba. 

Osim 25-godišnjaka, optužnica je podignuta protiv 27-godišnjaka, kojeg se tereti za kazneno djelo pokušaja teške tjelesne ozljede. -

Muškarac (25) je dva puta brutalno udario nogom u glavu mladića odjevenog u Djeda Mraza, dok ga je 27-godišnjak udario nogom u lijevu stranu prsišta, navodi se u optužnici.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je 19. siječnja 2023., podignulo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1998.) zbog počinjenog kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona i protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog kaznenog djela pokušaja teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. u svezi članka 34. KZ-a.

Pročitajte i ovo IDE U ISTRAŽNI ZATVOR Odvjetnica mladića koji je pretukao Djeda Mraza za DNEVNIK.hr: "Žao mu je"

Okrivljenike se tereti da su 24. prosinca 2022., između 15:00 i 15:30 sati ispred jednog ugostiteljskog objekta u Slavonskom Brodu (Šetalište braće Radić), tijekom tučnjave više osoba u kojoj su i sami sudjelovali, počinili navedena kaznena djela.

Kada je sudionik tučnjave, hrvatski državljanin (2001.), uslijed jednog udarca pao na tlo i dok je bio u ležećem položaju na tlu, okrivljeni 25-godišnjak ga je, tereti ga se, dva puta udario nogom u glavu pri čemu je oštećenik zadobio tešku tjelesnu ozljedu (ozljede glave s gubitkom svijesti), dok ga je okrivljeni 27-godišnjak, tereti ga se, udario nogom u lijevu stranu prsišta i nanio mu tjelesnu ozljedu (natučenje prsnog koša).

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenog 25-godišnjaka na temelju članka 124. u svezi članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku", navodi se u priopćenju.