Policija objavila detalje

Pijani policajac skrivio tešku prometnu nesreću na istoku Hrvatske i pobjegao: Teško je ozlijeđen i nije jedini

U teškoj prometnoj nesreći koju je sam skrivio ozlijeđen je policajac, koji je vozio pod utjecajem alkohola, ali i bračni par u čije vozilo je udario i pobjegao. Nitko od svih njih nije bio vezan.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju malo iza ponoći na A3 kod Brodskog Stupnika, teško su ozlijeđene dvije osobe i jedna lakše.

Nesreću je skrivio 47-godišnji policijski službenik PU brodsko-posavske izvan službe privatnim vozilom u alkoholiziranom stanju te je i sam teško ozlijeđen.

Očevidom je utvrđeno da je 47-godišnji policajac upravljao teretnim automobilom od istoka u smjeru zapada, dok se ispred njega u istom smjeru kretao teretni automobil talijanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 65-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazila 67-godišnjakinja.

Do prometne nesreće je došlo tako što policajac nije držao potreban razmak te je prednjim djelom udario u stražnji dio teretnog vozila, nakon čega je 65-godišnji vozač izgubio nadzor nad vozilom i udario u središnju metalnu ogradu i smjerokazne stupiće.

Policajac se nije zaustavio nakon prometne nesreće, već su ga nedaleko od nje zaustavili policajci. On je teško ozlijeđen te je nakon ukazane liječničke pomoći u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu, prebačen na KBC Osijek na daljnje liječenje. Vozač iz drugog vozila je teže ozlijeđen, dok je njegova suputnica lakše ozlijeđena.

Policajci su od kolege izuzeli krv i urin radi provođenja analize na alkohol i protiv njega će podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći.

No, s obzirom na to nitko od ozlijeđenih nije koristio sigurnosni pojas, policija će protiv svih podnijeti i obavezni prekršajni nalog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policajčevo zdravstveno stanje je ozbiljno, naime, radi se o napuknuću srčanih vena, prema neslužbenim informacijama piše SB Online i dodaje da je prema također neslužbenim informacijama prije nesreće bio na privatnoj fešti u Slavonskom Brodu gdje je navodno došlo do prekomjernog konzumiranja alkohola, što je kumovalo prometnoj nesreći u kojoj je osim policajca ozlijeđen i bračni par.

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Nastavlja se eskalacija: Izrelska vojska objavila je li uspio napad Hezbolaha, na Zapadnoj obali najmanje jedan Palestinac ubijen

Pročitajte i ovo Javio se i autor Propala mu pljačka: Provalio pa vidio knjigu i počeo čitati, a onda se probudio vlasnik...