Kriminalističko istraživanje u tijeku

Kuće srušio bagerist bez dozvole

Slika nije dostupna
Policija je pronašla vozača bagera koji je srušio jednu, a oštetio dvije kuće u Heinzlovoj ulici u Zagrebu.

Bagerom je upravljao je 23-godišnji mladić koji nema dozvolu za upravljanje radnim strojevima, a po nalogu jednog od članova uprave tvrtke u čijem je vlasništvu zemljišna čestica na kućnom broju 50 u istoj ulici, doznaje se u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Nakon obavljenih obavijesnih razgovora tijekom vikenda policija je utvrdila kako je taj mladić sin vlasnika tvrtke, u kojoj nije u radnom odnosu, a koju je za rušenje angažirala tvrtka Boston Global čije je zemljište pored uništenih kuća.

>> Marko Banović: Žao mi je, nadoknadit ćemo štetu

Radi se o tvrtki VGB, izvođaču radova kojeg je angažirala tvrtka Boston Global za pripremne radnje, rekla nam je Bikić. 'Protiv muškarca i osobe koja mu je dala nalog da krene u rušenje slijedi kaznena prijava zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti', dodala je Bikić.

'Još treba prikupiti sva potrebna dokumentacija kako bi se vidjelo je li poštivana procedura te angažirati građevinsku inspekciju, zaštitu na radu i druge službe', istakla je glasnogovornica Bikić.

Podsjetimo, u subotu u jutarnjim satima bager je u Heinzlovoj kući srušio jednu, a oštetio dvije kuće pri čemu je ozlijeđena jedna osoba. Vlasnik tvrtke Boston Global priznao je da je došlo do zabune, ispričao se stanovnicima i obećao da će nadoknaditi štetu.