Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekskluzivno - vlasnik bagera

Marko Banović: Žao mi je, nadoknadit ćemo štetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor građevinske tvrtke Boston Global čiji su bageri srušili jednu, a pokušali srušiti dvije kuće u Heinzlovoj ulici, za Dnevnik Nove TV je potvrdio da je riječ o zabuni, i rekao kako će ovim ljudima nadoknaditi štetu.

'Izuzetno mi je žao zbog pogreške koja se dogodila od strane izvođača i naručitelja radova. Sa svoje strane mi želimo uputiti ispriku svima koji su pogođeni našom pogreškom i spremni smo učiniti sve kako bi im pomogli i obeštetili ih za njihov gubitak', rekao je Vlasnik Boston Globala, Marko Banović i sam priznao pogrešku. Materijalna šteta može se popraviti, ali pretrpljeni strah novac zasigurno ne može nadoknaditi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bageri u akciji Počelo je! Slika nije dostupna Nije uspio pobjeći Strašno: Zatrpala ga zgrada koju je rušio

Stanovnici koji su još uvijek u šoku kažu da ne prihvaćaju pogreške koje bi mogle završiti smrću. Dodali su kako su ih kontaktirali iz Županije, bili korektni i ponudili im smještaj.

Ogorčeni stanari krivca tako imaju. Boston Global, tvrtka iz susjedstva kriva je za njihovu tragediju. Prije godinu dana ta je tvrtka za nekretnine kupila golemo zemljište s kojeg je bager operirao, ali i kuću na toj zemlji koja nije ni taknuta.

Policija i dalje traga za djelatnikom ove građevinske tvrtke koji je jučer rano sjeo u svoj bager, i srušio jednu, a oštetio još dvije kuće, dok su stanari unutra još spavali. Jedna je žena pritom i ozlijeđena.

>> Noć nakon rušenja bagerista: Preživjela sam je gutanjem tableta

'Nisam uopće spavala, jer ide vlak a ja čujem da se bager pali', ispričala je Božena Hison iz Heinzlove ulice. S velikim strahom i na tabletama za smirenje, Olga i Krešo spavali su u polu srušenoj kući i kako kažu, čekali da im se krov sruši.

Srušene kuće koje se nalaze na gradskom zemljištu još uvijek nisu bile uvrštene u plan rušenja. Iz gradskog ureda potvrdili su nam da nalog za rušenje grad nije poslao. 'Oni će zatražiti sigurno pomoć od nas i mi ćemo morati te ljude zbrinuti. Nažalost to je tako, ali zašto bi ih grad onda uopće rušio? Rušio ih je netko drugi. A tko to, to treba ispitati', rekao je Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene