Blokirao cestu

VIDEO Drama kod Daruvara: Kamion se prevrnuo pa naletio na automobil. U pomoć pozvali hitnu helikoptersku službu

Nesreća u Končanici Foto: Snimio čitatelj/Facebook screenshot
Kamion s prikolicom udario je u osobni automobil u Končanici, a vozači obaju vozila su ozlijeđeni.

Dvije su osobe ozlijeđene u teškoj nesreći koja se dogodila u Končanici kod Daruvara, a u kojoj su sudjelovali kamion s prikolicom te osobni automobil. Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska izvijestila je o okolnostima nesreće.

U srijedu oko 15:20 37-godišnjak je upravljao teretnim vozilom daruvarskih registarskih oznaka za koje je bilo priključeno priključno vozilo, kroz Končanicu.

Budući da se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, kotačima je zahvatio bankinu, prešao preko prilaznog mosta, a zatim nastavio vožnju bankinom, pritom udarivši u prilazni most kuće i put, nakon čega se preokrenuo na bočnu stranu. Zadnjim krajem priključnog vozila udario je u betonski stup nisko naponske električne mreže i dvorišnu ogradu.

Nesreća u Končanici Foto:Facebook

Nakon toga klizeći se vratio na kolnik te prednjim djelom teretnog vozila prešao na lijevu stranu kolnika namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i udario u prednji dio osobnog automobila daruvarskih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 66-godišnjak. Od siline udara osobni automobil odbačen je u putni jarak.

U prometnoj nesreći oba su vozača zadobila tjelesne ozljede. 37-godišnjak je hitnom helikopterskom službom prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava, gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede dok je 66-godišnjak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću županijsku bolnicu Pakrac i bolnicu hrvatskih veterana. Njemu su utvrđene teške tjelesne ozljede.

Protiv 37-godišnjeg vozača teretnog vozila slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Tijekom provođenja očevida i saniranja kolnika od 15:40 do 20:05 bila je zatvorena državna cesta kroz Končanicu, a promet se odvijao obilaznim pravcima: Daruvar - Ivanovo Selo - Grubišno Polje i Veliki Zdenci - Hercegovac - Dežanovac - Daruvar.

Pročitajte i ovo udari vjetra i do 200 km/h VIDEO/FOTO Uragan Milton uništava Floridu: Ima mrtvih, gradovi su poplavljeni...

Pročitajte i ovo Razorna snaga VIDEO Snimio kako uragan usisava more: "Pogledajte ovo, sva je voda nestala!"