POSLAN I APEL

Nova nesreća u lovu, a godina je tek počela: Oko ponoći ranjen lovac, policija istražuje što se dogodilo

Slika nije dostupna
Noćas oko ponoći na području Radovina, prilikom lova, pucanjem iz vatrenog oružja ranjen je 37-godišnji muškarac, javila je policija.

Prevezen je u Opću bolnicu Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede. S ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je lovac ozlijeđen, policija provodi kriminalističko istraživanje.

Ovo je još jedna nesreća u lovu, a godina je tek počela. Prije samo šest dana lovac je na području Buja umjesto divljači zabunom pogodio ženu koja je prolazila šumom. 65-godišnjakinja je završila u pulskoj bolnici s teškim ozljedama, a bujska policija je provela kriminalističku istragu nad 76-godišnjim hrvatskim državljaninom.

PROČITAJTE osnovna pravila sigurnosti u lovu

Policija lovcima uputila apel

Policija apelira na pojačan oprez lovaca te pridržavanje pravila lovačkog ponašanja kako bi se izbjegle takve nesreće. "Propisano je da se lovačko oružje i naboji mogu upotrebljavati samo ako ne ugrožavaju sigurnost ljudi i imovine", navode iz policije.

Zakon o lovstvu propisuje da je zabranjeno loviti divljač lovačkim oružjem u pojasu 100 metara od granice naselja, odnosno 300 metara od granice naselja većih od 10.000 stanovnika u nizini i prigorju te 200 metara od granice naselja većih od 10.000 stanovnika u brdsko-planinskim područjima.

"Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana propisano je kako je lovačko oružje vatreno oružje kojim je dopušteno loviti divljač po propisima o lovstvu. Lovačko oružje ne smije se nositi bez oružnog lista i isprave o identitetu te se ne smije upotrebljavati izvan lovišta, civilnih strelišta ili drugih mjesta koja su određena za vježbe gađanja", navode iz policije.

Povezane teme