Ubojstvo Pukanića

Gudurić se ne osjeća krivim

Slika nije dostupna
Suđenje Pukanićevim atentatorima počelo je ispočetka čitanjem optužnice.

Bojan Gudurić ne smatra se krivim. Gudurića se u optužnici tereti da je snajperom vrebao s krova zgrade u Palmotićevoj ulici u slučaju da je podmetnuta eksplozivna naprava zakaže. Zadržao je odvjetnika po službenoj dužnosti, Dragana Baltića, te rekao da obranu želi iznositi na kraju postupka.

>> Gudurić zatražio odgodu, želi se pripremiti

>> VIDEO: Bojan Gudurić stigao u remetinečki zatvor

USKOK je, među ostalim, tražio da se putem međunarodne pravne pomoći i nadležnog pravosudnog tijela Kraljevine Nizozemske, pribave podaci o istrazi o akcijama kodnog naziva Blue i Paris. U njima su se vodili postupci i provodile mjere protiv Slobodana Đurovića, Joce Amsterdama i Srđana Miranovića, te nalog o provođenju tajne pratnje s fotografijama i videozapisom. Svjedok Ratko Knežević ipak se neće ponovno ispitivati, već će se njegov iskaz procitati u glavnoj raspravi.

Paralelan postupak za isti zločin uskoro će početi i u Beogradu, gdje će se na optuženičkoj klupi nači Milovanović, zajedno s Milenkom Kuzmanovićem te navodnim naručiteljem Jocićem koji je za Pukanićevo ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura.

Povezane teme