Tragedija kod Poreča

DORH objavio detalje strašne prometne nesreće u Istri, mladić koji je skrivio nesreću pušten je i oduzeta mu je vozačka

Teška prometna nesreća kod Poreča (Foto: Mateo Sardelin/Glas Istre) Foto: Mateo Sardelin/Glas Istre
U prometnoj nesreći koja se u nedjelju dogodila na cesti Tar-Poreč, poginuo je 38-godišnji policajac, dok je 43-godišnja policajka teško ozlijeđena. Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu ispitalo je 24-godišnjaka koji je sudjelovao u toj prometnoj nesreći.

Mladić je u nedjelju oko 6:40 sati vozio automobil BMW pulskih oznaka kolnikom izvan naselja Tar-Vabriga.

Državno odvjetništvo ga tereti da nije držao potreban razmak kad se kretao iza drugog vozila, tako da ne ugrožava sigurnost prometa.

Radi se o ravnom cestovnom potezu, gdje je kolnik razdijeljen uzdužnom isprekidanom crtom na dvije kolničke trake namijenjene za promet vozila u oba smjera. 24-godišnjak vozilo kojim je upravljao nije držao na takvoj udaljenosti od drugih vozila u prometu da, s obzirom na brzinu kretanja vozila i druge okolnosti prometa, ne izazove opasnost i ne ometa druge vozače.

24-godišnjak je u desnoj prometnoj traci, namijenjenoj za promet vozila smjera kojim se kretao, prednjim dijelom vozila kojim je upravljao udario u stražnji dio drugog osobnog vozila.

Njime je iz smjera sjevera prema jugu upravljala 43-godišnja policajka koja je uslijed sudara zadobila teške tjelesne ozljede, dok je 39-godišnji policajac kao suvozač u tom vozilu poginuo na mjestu događaja.

Podsjetimo, automobil Fiat kojim su policajci išli na posao odbačen je izvan kolnika, gdje je udario u stablo i zatim se vratio na kolnik, prevrnuvši se na krov.

Policajac je ispao iz automobila i poginuo na mjestu nesreće, dok je teško ozlijeđena policajka prebačena u Opću bolnicu Pula. Vozač BMW-a prošao je bez ozljeda.

24-godišnjaku su naložene mjere opreza obaveze redovitog javljanja državnom tijelu svakih 14 dana te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola zbog postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo.