Povratak u avion

Iron Maiden obaraju nove rekorde

Slika nije dostupna
Tri godine nakon povijesne turneje 'Somewhere Back In Time World Tour', najveći britanski heavy metal sastav ponovno je u akciji.

Iron Maiden će se 11. veljače 2011. ponovno ukrcati u svojoj Boeing 757, kodnog imena Ed Force One i krenuti na turneju. Za razliku od turneje iz 2008. godine, kada su istim avionom, u 45 dana, obišli 23 grada na raznim kontinentima, prešavši 70 tisuća kilometara, ovoga puta turneja će trajati 66 dana, ugovoreno je 29 koncerata, a put će biti dugačak 80 tisuća kolimetara.

Turneja 'Final Frontier World Tour' počinje na Olimpijskom stadionu u Moskvi, a bend zatim leti u Singapur, potom u Indoneziju, Australiju, Južnu Koreju, Tokio, slijede Brazil, Meksiko, Portoriko, a priča završava na Floridi.

'Dobili smo fantastične reakcije nakon filma 'Flight 666' i sad želimo ponoviti tu cijelu avanturu, jer samo tako u kratkom vremenu možemo posjetiti najveći mogući broj fanove, neke i po prvi put. Set-lista bit će kombinacija novih materijala i starih, dobro poznatih pjesama. Bit će to fantastično putovanje', izjavio je pjevač Bruce Dickinson, koji će, po već ustaljenom običaju, biti i glavni pilot turneje.

>> Nezaboravna rock-avantura na letu 666

Ovo je samo prvi dio turneje na kojoj Maideni promoviraju album 'The Final Frontier'. Nakon avanture s Ed Force One, grupa se vraća u Europu, a još nema najava da bi opet mogli svratiti i do naših stadiona...

Povezane teme