Ovacijama prihvaćen novi v.d. intendant

Mucalo: 'Želim biti 'dobri duh' splitskog HNK'

Slika nije dostupna
Po prvim reakcijama kazališnih djelatnika, Mucalo je očito dobio od kolega zeleno svjetlo za obavljanje funkcije v.d. intendanta.

U splitskom HNK-u održan je radni kolegij kojeg je prvi put predvodio Duško Mucalo kao novi v.d. intendant. Na njemu je Mucalo sebi priskrbio ovacije i očito dobio prvi znak prihvaćanja od strane kolega unatoč tomu što je njegovo imenovanje izazvalo pravu erupciju negodovanja, kako u javnosti, tako i u mnogim kazališnim krugovima.

Razlog pozitivne atmosfere na prvom kolegiju je predstavljanje novih ravnatelja drame, opere i baleta, ali i njegovo osobno predstavljanje gdje se u kratkom govoru dotaknuo i nekih, za njega, očito ključnih problema.

'Gospodin Mucalo je izrazio dobru volju za efikasno obavljanje svoje funkcije, ali i pristupačnosti svojim kolegama gdje je naveo svoju stalnu dostupnost ali i činjenicu da je svaki uspjeh kazališnih djelatnika i njegov osobni uspjeh', izjavio je za Dnevnik.hr njegov glasnogovornik, Davor Vuković.

Iako je na kolegiju naveo i kako želi osigurati najbolje radne uvjete za sve zaposlene, na upit što se konkretno treba poboljšati i što trenutno ne štima po tom pitanju, ostali smo bez odgovora. Jednako kao i na pitanja o konkretnim potezima koji slijede kao i o provođenju programa: 'Dok ne iziđu prve tri premijere, v.d. intendant je molio za medijsko razumijevanje i mir, obzirom da ima jako puno posla, a način na koji je stupio na dužnost nije mu omogućilo vremenskog kredita za pripremu', izjavio je Vuković.

Čini se da je Mucalo odlučio startati samozatajno na čelu splitskog HNK-a, a sva medijska pažnja preusmjerena je na glasnogovornika koji jednako teško ustupa bilo kakvu informaciju o daljnjem djelovanju vezanom uz funkciju intendanta.

>> Pjevač hita ‘Dalmatinac da te štipka’ na čelu HNK-a Split

Iako se kazalište susreće s raznim problemima, kao zakašnjeli start sa sezonom i manji broj pretplatnika, Mucalo je očito dobio početnu potporu od kazališnih djelatnika koju je osigurao u petnaestominutnom govoru. Za konkretnije poteze vezane uz njegovu (inače javnu) funkciju, mediji će ipak morati čekati, pa tako i javnost, a prve pokazatelje dotada morat ćemo tražiti brojanjem publike, posebno na premijeri baleta 'Giselle' koja je najavljena za 16. listopada.

Povezane teme