Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S 9 godina dobila certifikat

Umrla Arfa Karim (16), najmlađa Microsoft profesionalka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlada Arfa Karim imala je samo devet godina, devet mjeseci i 11 dana kada je postala najmlađi MCP (Microsoft Certified Professional) na svijetu. Na žalost, djevojčica je krajem prošlog mjeseca doživjela moždani, bila u teškom stanju i jučer preminula.

Arfa je već dugo patila od teških epileptičnih napada,a prošlog mjeseca liječnici u bolnici Combined Military Hospital (CMH) u Lahoreu rekli su da je doživjela moždani udar nakon kojeg je ostala u komi.

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje Screenshot Zastrašujuće Stotine bijesnih muškaraca napale ženu zbog natpisa na haljini: "Samo je jedna kazna – odrubljivanje glave"

Šesnaestogodišnja Pakistanka Arfa Karim 2004. godine postala je najmlađa MCP na svetu. Godinu dana kasnije dobila je i prihvatila poziv Microsofta da posjeti njihove urede gdje ju je Bill Gates i upoznao.

Od tada se njen svijet preokrenuo. Krenuli su nastupi na televiziji, osvojila je brojne nagrade za svoje ideje, a Microsoft ju je poveo u Dubai da bude govornica na otvaranju konferencije 'Tech-Ed Developers Conference'.

>> Microsoft priprema 'super telefone'

Karim je također bila i najmlađa Pakistanka koja je dobila nagradu pd predsjednika države.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene