Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stižu krajem 2012. godine

Microsoft priprema 'super telefone'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Super telefoni trebali bi imati velike ekrane visoke rezolucije, višejezgrene procesore i podršku za 4G.

Iako su tržištem pametnih telefona ove godine dominirali Androidi i Appleov iPhone, tržišni analitičari predviđaju da bi u budućnosti njihovu dominaciju mogao prekinuti Microsoft i njegov Windows Phone operativni sustav.

Trenutno je njegov udio na tržištu poprilično zanemariv, no očekuje se da će se za nekoliko godina prodavati više telefona koji rade na Microsoftovom mobilnom OS-u nego Appleovih iPhonea. Prema nekim informacijama koje su se pojavile na internetu, ova kompanija sljedeće godine planira predstaviti dvije nove verzije Windows Phonea, a krajem godine možemo očekivati i njihove 'super telefone' koji će na tržištu konkurirati najboljim smartphone modelima.

Iako se ne navodi koje bi opcije takvi uređaji trebali imati, na Telegraphu kažu da možemo očekivati telefone s velikim ekranima visoke rezolucije, višejezgrene procesore te podršku za 4G mreže, a radit će na 'Apollo' verziji mobilnih Windowsa.

Također, s Apollom orijentirat će se i na poslovne korisnike te namjeravaju uzeti dio tržišta koji sada drži RIM sa svojim BlackBerryjima.

Prije toga, negdje u drugom kvartalu sljedeće godine, trebali bi izdati i verziju Tango koja će se fokusirati na 'cjenovno povoljnije' modele.

Dakle, Microsoft će sljedeće godine pokušati pokriti sve tržišne segmente na smartphone tržištu – od jednostavnijih i jeftinijih modela pa do uređaja namijenjenih poslovnim korisnicima i 'super telefona' te se u toj kompaniji nadaju će ovakva raznovrsnost ponude utjecati i na povećanje broja korisnika i tržišnog udjela.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene