Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilika života

Traži se volonter za put na Mars u jednom smjeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesori s washingtonskog sveučilišta pozivaju sve zainteresirane da se jave za put na Mars u jednom smjeru.

Dirk Shulze Makuch i fizičar Paul Davies ističu da bi im najviše novca potrošilo vraćanje volontera natrag na zemlju pa bi na taj način dosta uštedili i kako kažu, 'započeli dugotrajnu kolonizaciju planeta'. 'Mi predviđamo da će se uskoro započeti s eksploatacijom Marsa i za početak poslali bi samo jednu osobu za kojom bi poslije krenule ekspedicije s četiri osobe na dvije letjelice', otkrivaju dvojica profesora te naglašavaju da njihova zamisao ne predviđa ostavljanje čovjeka na Marsu već žele cijelu seriju misija koje će vremenom osigurati dugotrajnu kolonizaciju planeta.

>> Ugljični dioksid znak da je bilo života

Pravi primjer, po njima, su istraživači poput Columba, Frobishera i Amundsena koji u svojim istraživanjima nisu planirali ostati na otkrivenim destinacijama, no snosili su rizik da bi pri tome mogli vrlo vjerojatno i poginuti.

'Za početak volonter će najvjerojatnije morati živjeti u špilji. Sa Zemlje bi mu redovito dostavljali zalihe, no malo pomalo bi počeli iskorištavati vodu i minerale s Marsa te bi s vremenom postali samodostatni', objašnjavaju dvojica znanstvenika. također, očekuju veliki broj prijava iz 'znanstvenih ili avanturističkih pobuda'.

Shulze Makuch naglašava kako bi krenuo i sam, ali tek kad mu djeca odrastu.

Koga biste najradije poslali na Mars?

  • Sebe
  • Šefa
  • Punicu
  • Muža
  • Ženu
  • Svekrvu
  • Nekog drugog

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene