Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Internet reklame

Spameru prijeti pet godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski pravosudni organi su podignuli optužnicu protiv najvećeg spamera na svijetu Igora Guseva.

On je naime, preplavio internet reklamama za prodaju lažnih lijekova među kojima i Viagru i to ne samo u Rusiji već i na području SAD-a, Kanade i drugih zemalja. Pretpostavlja se da je u posljednje tri i pol godine ostvario 120 milijuna dolara prometa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Hand job' Žena koja možda najviše na svijetu mora paziti svoje ruke - Evo zašto! Slika nije dostupna Tako mlad, a tako bogat 'E da vam je znati koliko zarađujem...'

>> 'Kralj spamova' iza rešetaka

Policija tvrdi da je Gusev prodajom i oglašavanjem lijekova oštetio rusku ekonomiju za nevjerojatnih 463 milijuna dolara. Jučer su mu pretresli stan u kojem su pronašli dokumente kojim bi mogli locirati Guseva kao i skladište farmaceutskih preparata koji su mu dolazili iz Indije, javlja Reuters.

U optužnici ga terete za nezakonito poslovanje s ostvarenim nezakonitim prihodima u visokom iznosu za što se predviđa zatvorska kazna do pet godina. Naime, zaposlenici Guseva u tvrtki Glavmed koja važi za jednu od najpoznatijih spamerskih kompanija su preko spam reklama prodavali farmaceutske preparate.

Više od 20 posto ruskog tržišta internet reklama odlazi na spam, a 73 posto svjetskog spama reklamira lažnu Viagru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene