Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aplikacija s hrvatskim potpisom!

Hrvat osmislio jednu od trenutno najpopularnijih aplikacija za mobitele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Klarić razvio je aplikaciju za Android i iPhone koja omogućava praćenje sportskih rezultata i s kojom se nada uspjehu i na europskom tržištu

Posljednjih godina svjedočimo brojnim promjenama koje nam je donio razvoj novih tehnologija – mijenja se način na koji komuniciramo, pratimo medije, radimo i živimo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena trenda Nova pošast: 'Ne znam što mi je sa ženom, zna sjediti u kladionici satima' Slika nije dostupna 1.093 kune po stanovniku Zapanjujuće: Hrvati lani u kladionicama ostavili 4,7 milijardi kuna

Zahvaljujući mladom hrvatskom ekonomistu i zaljubljeniku u nove tehnologije Ivanu Klariću, mijenja se način na koji se prate i rezultati sportskih događaja.

Naime, on je razvio Score Alarm, aplikaciju za iPhone i Androide koja će korisnike u realnom vremenu obavještavati o promjenama rezultatima sportskih susreta koji ih zanimaju te ih na taj način odvojiti od teleteksta i računala i uštedjeti im gomilu vremena.

Uz Score Alarm na smartphoneu dovoljno je unutar aplikacije označiti događaje koje korisnik želi pratiti, a sustav će svaku promjenu rezultata automatski javiti na zaslonu mobilnog uređaja, iPhonea ili Androida', ističe Klarić za Dnevnik.hr.

Aplikacija se trenutno nalazi na svim top ljestvicama.

Ovaj mladi ekonomist prvo je dobro proučio tržište te je nakon završetka fakulteta krenuo u razvoj aplikacije koja bi trebala u potpunosti zadovoljiti sve njene korisnike: 'Postići jednostavnost i što veću brzinu kojom korisnik surfa aplikacijom bio je jedan od glavnih zadataka, a to je potkrijepljeno jasnim i privlačnim dizajnom. Smatram da sam uspio proizvesti mobilnu aplikaciju za sve dobne skupine koja mlađima nije dosadna, a starijima nije komplicirana', dodaje Klarić.

On smatra da trenutno na tržištu ne postoji ovako korisniku prilagođena, jednostavna i intuitivna aplikacija te očekuje da će kvalitete njegova Score Alarma prepoznati i objeručke prihvatiti i na europskom tržištu, a možda i šire.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene