Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Psi klonirani kako bi otkrivali karcinom kod ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klonirani psi otkrivaju rak kod ljudi. Južnokorejska biotehnološka tvrtka klonirala je četiri takva psića. Psići stari tek tri tjedna 'stvoreni' su kako bi otkrili, ili točnije nanjušili rak kod ljudi.

'Ovi psići klonirani su kako bi spasili ljude koji mogu umrijeti od raka, droge ili eksploziva. Volio bih da naša tehnologija bude smisleno upotrebljavana', izjavila je Kim Yoon, glasnogovornica RNL Bio, tvrtke koja je klonirana pse.

Pročitajte i ovo Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe" Karcinomi glave i vrata - 4 Sva moguća pomoć stručnjaka Jedna pozitivna vijest iz zdravstva: U KBC-u Zagreb osnovan je Centar za tumore glave i vrata. Liječnici upozoravaju na koje simptome obratiti pozornost

Pse je klonirala jedna južnokorejska biotehnološka tvrtka. Nedavno je ponudila vlasnicima pasa kloniranje njihovih kućnih ljubimaca. 

U Južnoj su Koreji prošle godine klonirani i psi za otkrivanje droge. Novi je uspjeh rezultat suradnje s japanskom tvrtkom koja se bavi istraživanjem matičnih stanica. Na svako kloniranje psića utrošii se oko pola milijuna dolara.

Psi imaju istančan njuh i mogu nanjušiti rak, pokazala su neka istraživanja. Stanice raka, prema jednoj od teorija, otpuštaju drukčiji, prepoznatljiv miris. Četiri malena labradora bit će na jesen poslana u Japan na trening.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene