135114
135114
135114
135114
135114

Produkcija Nove TV u posljednjem kriku HD tehnologije

  • , 06.08.2010., 11:08
  • Autor:
  • komentara

Osim rezultatima gledanosti Nova TV se može pohvaliti i vrhunskim produkcijskim uvjetima. Kada je započela s emitiranjem u studenom 2000. Nova TV postala je djelić hrvatske televizijske povijesti kao prva komercijalna TV kuća.

 
 
 
 

Danas kada slavi svoj deseti rođendan ponosna je na sva svoja postignuća, koja velik dio svoje kvalitete mogu zahvaliti posljednjem kriku vrhunske HD tehnologije koju koristi.

Produkcijski tim showa Supertalent uspješno je završio turneju po hrvatskim gradovima u potrazi za talentima, a kao garancija kvalitete video materijala su reportažna kola koja koriste vrhunsku HD tehnologiju. Prva hrvatska mobilna HD produkcijska kola koriste četiri 'Pipeline HD dual' sistema za snimanje video materijala s ToolsOnAir, Live:Cut te Just:in softverom koji omogućavaju istovremeno snimanje s više kamera na osam HD kanala.'Pipeline nam je prije svega omogućio brzo i učinkovito istovremeno snimanje s više kamera, a dodatna prednost je i njegov jednostavan operativni sustav. Direktan pristup visokokvalitetnim digitaliziranim materijalima, spremnima za montažu, koji nam omogućava, od izuzetne je važnosti za televizijsku produkciju zato što znatno ubrzava njen proces', rekao je Miljenko Logožar direktor odjela tehnike na Novoj TV.

'Pipeline HD dual' omogućava visoko učinkovito kodiranje nekoliko kanala videa visoke definicije u jednom kućištu uz ekonomičnu potrošnju energije. To ga čini idealnim u područjima s ograničenim prostorom i napajanjem poput reportažnih kola. Koristan je pri zahtjevnom snimanju s nekoliko kamera na udaljenim lokacijama poput sportskih utakmica ili udaljenih lokacija setova dramskih serija.

'Nova TV bila je savršen izazov za Pipeline zbog potrebe za otpornim i podesivim HD snimačem koji bi dobro odgovarao mobilnom ambijentu reportažnih kola', rekla je Barbara DeHart potpredsjednica marketinga u Telestreamu, te dodala: 'Pipeline je taj izazov uspješno premostio time što je omogućio brzo i učinkovito snimanje sadržaja visoke rezolucije koji je direktno dostupan za montažu. Integracija ToolsOnAir softvera s Pipelineom bio je posljednji i ključni kotačić u moćnom sustavu koji u potpunosti iskorištava Pipelineovu brzinu i fleksibilnost.'

Nova TV će nastaviti tehnološki prednjačiti hrvatskim televizijskim eterom. 'Kao najinovativnija televizijska postaja u Hrvatskoj, u svoju infrastrukturu nastavljamo implementirati visokokvalitetnu tehnologiju'. Rezultat je 'Supertalent', uhu i oku ugodan proizvod koji je publika prepoznala i zavoljela već u njegovoj prvoj sezoni emitiranja, a Nova TV nastavak priprema za jesen.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se