Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanzemaljska žrtva nad Tunguskom

'NLO se sudario s meteorom nad Sibirom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski znanstvenik koji se specijalizirao za fenomen tzv. Tunguske eksplozije 1908. godine kada je nezamisliva eksplozija, kojoj uzrok još nije jasno dokazan, sa zemljom sravnila sve na području većem od 100 kvadratnih kilometara, tvrdi da se letjelica izvanzemaljskog porijekla namjerno zaletjela u svemirsko tijelo kako bi spriječila kataklizmu na Zemlji.

Dr. Juri Labvin, predsjednik fundacije Tunguskog fenomena, smatra da se netom prije udara gigantskog meteorita u Zemlju izvanzemaljska letjelica odlučila na potez kamikaze i namjerno se sudarila s golemim jurećim objektom kako bi spriječila kataklizmički udar. Uglavnom, njegova je teza da su se izvanzemaljci 30. lipnja 1908. godine žrtvovali za spas bića na Zemlji (ukoliko je u letjelici bilo posade). Rezultat sudara je Tunguski događaj, kada je eksplozija koja se dogodila vjerojatno iznad tla (budući da nikakav krater nikada nije pronađen, op. a.) sa zemljom sravnila 80 milijuna stabala na više od 100 kilometara kvadratnih. Procjenjuje se da je udar bio snage koja odgovara eksploziji nuklearne bombe od 15 megatona.  

Pročitajte i ovo Policija - 3 Prekinut promet Nova prometna nesreća u Dalmaciji, cesta je zatvorena za promet Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

Svjetlo u Londonu, zvuk nekoliko puta obišao Zemlju

Očevici su tada pripovijedali  o jarkoj svjetlosti koja je obasjala cijelo nebo te zastrašujuće jakom zračnom udaru koji je potom uslijedio. Srećom, područje na kojem se sve dogodilo bilo je toliko slabo naseljeno da nitko nije smrtno stradao. Svjetlost koja je obasjala nebo, prema nekim izvještajima, bila je vidljiva i u Londonu, a zvuk eksplozije nekoliko je puta obišao Zemlju.

Izvanzemaljski tragovi?

Većina znanstvenika slaže se s teorijom da je eksploziju uzrokovao meteorit koji je eksplodirao nekoliko kilometara iznad tla. No, Labvin smatra da se na komadićima kvarca nađenim na tom području nalaze crteži koji nikako ne mogu biti prirodnog ni ljudskog porijekla. Također kaže kako je na mjestu eksplozije pronađen silikat željeza za koji tvrdi kako ne može biti stvoren nigdje drugdje nego u svemiru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene