Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iPhone 4S stiže 14. listopada

Najpametniji telefon – novim iPhoneom upravljat ćemo glasom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
iPhone 4S ima brži procesor i grafiku te punu bolju kameru s kojom se mogu snimati 1080p videozapisi

Iako smo očekivali da se na kraju Appelove konferencije pojavi Steve Jobs i najavi iPhone 5, to se ipak nije dogodilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napokon stiže petica! Apple danas predstavlja iPhone 5! Pogledajte što možemo očekivati! Slika nije dostupna Pet mu je godina tek Pogledajte razvoj iPhonea od 2007. do danas

Njegov nasljednik Tim Cook predstavio je 'samo' iPhone 4S koji nam donosi brži procesor i grafiku, kameru koja ima bolji 8 MP senzor i s kojom ćemo moći snimati 1080p videozapise te opciju glasovnog upravljanja Siri.

Novi procesor sada je dvojezgreni, a prilikom prezentacije Tim Cook napomenuo je da je grafika iPhonea 4S do sedam puta brža u odnosu na aktualni model, što će naročito razveseliti gamere. S obzirom na probleme koje je iPhone 4 imao s antenom, ekipa iz Applea ovog puta se dodatno potrudila pa će novi model imati dvije antene koje će omogućiti kvalitetnije pozive i veću brzinu surfanja internetom – do 14,4 Mbps.

Phil Schiller iz Applea naročito je pohvalio kvalitetu kamere s kojom ćemo snimati puno kvalitetnije fotografije, a zahvaljujući novoj verziji iOS-a kameru ćemo moći pokretati puno brže, direktno sa zaključanog ekrana. Poboljšane su i video mogućnosti nove kamere pa će iPhone 4S snimati video u Full HD (1080p) rezoluciji, a svakako treba pohvaliti i opcije stabilizacije slike i uklanjanja šuma u videozapisima.

Novost je i mogućnost glasovnog upravljanja nazvana Siri, a čini se da će se moći koristiti samo na iPhoneu 4S, ne i na starijim modelima. Putem Sirija ćemo 'razgovarati' s iPhoneom – potrebno je samo postaviti pitanje – poput kakvo će biti vrijeme, pronađi mi određeni restoran, ugovori sastanak i slično, i iPhone će nam sve to napraviti i izbaciti odgovore.

Također, pored tipkovnice iPhonea sada će se nalaziti i oznaka mikrofona tako da ćemo, umjesto tipkanja mailova i SMS-ova, njih moći izgovarati, a iPhone će ih sam pretvarati u tekst. iPhone 4S na tržištu će se pojaviti 14. listopada po cijenama od 199 dolara za model kapaciteta 16GB, 299 dolara za 32GB model, a u prodaji će biti i 64GB model koji će koštati 399 dolara.

Kao što se ranije moglo pročitati, moći će se kupiti i stariji model iPhone 4 s 8GB flash memorije te će njegova cijena iznositi 99 dolara, dok će se iPhone 3GS moći nabaviti – besplatno. Naravno, ove se cijene odnose samo na tržište SAD-a i uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora.

Trenutno nije poznato kada će se iPhone 4S pojaviti u Hrvatskoj.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene