Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici otkrili

Michelangelo u božjoj bradi 'sakrio' mozak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neuroznanstvenici proučavajući prizore koje je slavni Michelangelo oslikao na stropu Sikstinske kapele, došli su do zapanjujućeg otkrića. Slavni je umjetnik, tvrde, u božju bradu i vrat ugradio motiv ljudskog mozga.

Radi se o prikazu 'Razdvajanja svijetla od tame', na kojem su znanstvenici zamijetili neobičan i njima dobro poznat obrazac dijela ljudskog mozga. 'On je prepoznao činjenicu kako je mozak važan ljudski organ i mislim kako ga je uvrstio u stvaranje svemira, jer je shvatio da je upravo mozak jedna od najveličanstvenijih božjih kreacija', istaknuo je Rafael Tamargo, neurokirurg sa sveučilišta Johns Hopkins.

Pročitajte i ovo Crv u mozgu Šokirani znanstvenici Ženi u mozgu pronašli živog crva! Markotić otkrila je li to moguće i u Hrvatskoj: "Ova vrsta ne, ali..." Crv u mozgu Prvi slučaj u povijesti U mozgu pacijentice pronašli živog crva: "Svi su ostali u šoku kada se počeo migoljiti"

Tamargo i njegove kolege zapravo nisu prvi koji su tvrdili kako je Michelangelo sakrio anatomiju mozga u svoje slike. Još 1990. godine dr. Frank Lynn Meshberger sugerirao je kako je Michelangelo sakrio ljudski mozak u još jednoj fresci u Sikstinskoj kapeli, onoj koja prikazuje 'Stvaranje Adama'. Pogledajte sliku i procijenite sami.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene