Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apple priprema i neka iznenađenja?

Uzbudljivo u Appleu EVO kada stiže novi iPhone 5 i iPad 3!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim novog iPada i iPhone, ove godine možemo očekivati i iTV, a spominje se da Apple priprema i Mac s ekranom osjetljivim na dodir

Proteklih dana pojavile su se nove glasine oko nadolazećih Appleovih proizvoda – novih modela iPhonea i iPada, ali i Appleova televizora te računala s ekranom osjetljivim na dodir.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napadač upucan ŠVEDSKA U ŠOKU Muškarac mačem upao u školu, ubio nastavnika te ozlijedio još troje Slika nije dostupna Čudna tehnika VIDEO Samo hrabri odlaze na ovakvo šišanje!

Tako neke informacije koje stižu iz Kine kažu da bi Tim Cook iPhone 5 mogao predstaviti u lipnju na konferenciji za developere te se na Huffington Postu pitaju kakve promjene može donijeti novi model iPhonea samo osam mjeseci nakon izdavanja modela 4S.

Ipak, sigurno je da se iPhone 5 razvija već duže vrijeme – glasine o modelu s četiri inčnim ekranom slušamo barem godinu dana te, osim većeg ekrana, možemo očekivati da će novi model Appleova telefona biti tanji te će imati bolji procesor i (možda) podršku za NFC i 4G LTE mreže.

No, prije iPhonea 5 očekuje nas novi model tableta koji bi se na tržištu trebao pojaviti već sljedeći mjesec. iPad 3 trebao bi biti tanji i imati ekran iste dijagonale, ali i veće rezolucije u odnosu na aktualni model – 2048 x 1536 piksela tako da će pregledavanje sadržaja na njemu biti još ugodnije i ljepše.

Dakle, novi tablet najvjerojatnije neće donijeti nikakve revolucionarne novitete, već samo poboljšanja u odnosu na iPad 2, ali revolucionarne novosti za ovu kompaniju možemo očekivati krajem godine kada bi se na tržištu mogao pojaviti iTV.

Tako, prema Geneu Munsteru, analitičaru kompanije Piper Jaffray, Apple već pregovara s proizvođačima komponenti za televizore o kupovinu dijelova za iTV – službenih informacija naravno nema, no glasine kažu da njihov 50 ili 55 inčni televizor (ranije su se spominjali i modeli s dijagonalom ekrana od 32 i 37 inča) na tržištu mogao pojaviti krajem godine, taman na vrijeme za blagdanski šoping ljubitelja Applea.

Prema onome što pišu na stranici koja prati Appleove patente (Patently Apple), čini se da ova kompanija priprema i neke novitete vezane uz svoja računala pa tako posljednji Appleovi patenti upućuju na to da u budućnosti možemo očekivati i iMac računala koja će imati ekran osjetljiv na dodir, no njih vjerojatno neće predstaviti ove godine.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene