Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadač upucan

ŠVEDSKA U ŠOKU Muškarac mačem upao u školu, ubio nastavnika te ozlijedio još troje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadu maskiranog muškarca naoružanog hladnim oružjem jedan je nastavnik ubijen, drugi je ranjen, a ranjena su i dva učenika u švedskoj školi u Trollhattanu, a napadača je pogodila policija, priopćila je policija u četvrtak.

Maskiranog muškarca koji je u švedskoj školi u Trollhattanu ubio nastavnika i učenika, a još ih troje ranio policija je identificirala kao 21-godišnjeg lokalnog stanovnika, pišu švedski mediji i podsjećaju da je napadač u policijskoj akciji zadobio po život opasne ozljede.

Pročitajte i ovo Mlada djevojka maže lice kozmetičkim preparatom Opsjednutost starenjem Lanac ljekarni odlučio stati na kraj štetnoj pojavi među mladima: "U slučaju bolesti ovi proizvodi mogu im i naštetiti" Radovan Fuchs Loše za škole Ministar Fuchs: "Škole na dan izbora neće raditi, ali..."

 

Napad se dogodio u četvrtak ujutro u školi u Trollhattanu, industrijskom gradu oko 75 km od Goeteborga. Glasnogovornik policije rekao je da je napadač nosio nekoliko komada hladnog oružja "sličnih noževima". Prema medijskim izvješćima nosio je masku iz filma iz filma "Ratovi zvijezda" pa su učenici u početku mislili da se radi o šali.

Bolnički izvori potvrdili su da je nastavnik ubijen na mjestu događaja, a učenik je umro od zadobivenih rana u bolnici.

 

Kandidatkinja za gradonačelnicu izbodena u vrat

'Jedna je osoba nazvala policiju i rekla da se maskirani muškarac s mačem nalazi na području škole te da je jedna osoba napadnuta u blizini školske kantine. Ubrzo nakon ovoga, primili smo informaciju da je napadača upucala policija te da njegovo stanje nije poznato', stoji na internetskoj stranici švedske policije, javlja Reuters.

 

Zasad se još uvijek ne zna motiv napada, potvrdila je policija.

 

U školi Kronan koju pohađa 400 učenika između 6 i 15 godina izbila je prava panika nakon napada, pa se tako i jedno vozilo hitne pomoći zabilo u zid škole.

Premijer Stefan Lofven trebao bi popodne posjetiti mjesto zločina, prethodno ocijenivši da je danas "crni dan za Švedsku".

Jedan oporbeni političar je za švedske medije kazao da je pitanje sigurnosti u toj školi bila česta meta kritika. Prema švedskoj agenciji za obrazovanje samo 16 posto petnaestogodišnjaka u toj školi uspjelo je prošle godine položiti sve predmete.

Škola Kronan jedna je od deset najgorih škola u Švedskoj. "Tamo je teško osigurati mir i tišinu i predavati, manjka discipline i kontrole", rekao je predsjednik sindikata učitelja u tom gradu Lars Blomqvist. Odbacio je, međutim, sugestije iz međunarodnih medija da se radi o rasno motiviranom napadu.

Napadi u školama u mirnoj Švedskoj iznimno su rijetki. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene