Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj veze

Facebook zna kad ćete 'dobiti nogu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako vas zanima kad će vas dečko ili djevojka ostaviti, pogledajte na Facebooku jer tamo sve piše.

Naime, britanski novinar i grafički dizajner David McCandless napravio je kartu koja vizualizira mijenjanje statusa korisnika društvene mreže s godišnjim dobima.

>> Dobila otkaz jer je za vrijeme bolovanja koristila Facebook

Zajedno s kolegom McCandless je pretražio 10 tisuća statusa na Facebooku u kojima se spominje fraza 'prekid' ili 'prekinuli smo'. Rezultati su jako zanimljivi i ukazuju na dva razdoblja u godini kada je najvjerojatnije da ćete dobiti nogu. Prvo najkritičnije razdoblje je dan nakon Valentinova, blagdana kada parovi vole definirati svoju vezu.

Drugo razdoblje je prije proljetnih praznika u SAD-u kad većina studenata ide tulumariti pa ne žele obveze. To razdoblje kod nas bi se moglo poistovjetiti s periodom prije ljetnih praznika. Graf pokazuje još jedno problematično vrijeme za sve ljude u vezi, a to je razdoblje prije Božića kada se kupuju darovi na čemu mnogi žele uštedjeti što se ne mora svidjeti drugoj polovici.

Najvjerojatniji dan u tjednu kada vam prijeti prekid je ponedjeljak, a najsigurniji period jesu ljeto i jesen. Ako vas zanima kada je najmanja vjerojatnost da ćete biti ostavljeni, odgovor je Božić, jer tko bi to napravio baš tada?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene