Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasine, glasine...

Facebook se udružuje sa Skypeom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook Inc., najveća svjetska društvena internetska kompanija, pregovara sa Skype technologies SA tvrtkom, oko davanja usluge video poziva svojih 500 milijuna korisnika, prenosi Bloomberg.

Video pozivi među Facebook prijateljima, prvi put su bili predmet razgovora navedenih kompanija još prošle godine, navodi jedan neimenovani izvor na kojeg se poziva Bloomberg i za koji tvrdi da je dobro upoznat s pregovorima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Burza se modernizira Ovo su nova pravila za nezaposlene! Slika nije dostupna Evo što je rekao Linić otkrio istinu o udruživanju s Bandićem i Čačićem!

>> Facebook vrijedi 65 milijardi dolara

Kako korisnici web prostora sve više usvajaju sve više načina komunikacije, Facebook je dodavao sve više opcija korisnicima kako da ostanu u kontaktu jedni s drugima. Davanje opcije videopoziva svojim korisnicima, povećalo bi konkurentnost s Appleom i Googleom.

Skype odbija komentirati

Čak 41 posto svih poziva putem web-a za drugu polovicu prošle godine odnosi se na korisnike Skype-a, objavila je ta kompanija u siječnju ove godine. Skype, koji ima sjedište u Luxemburgu, odlučio je svoje dionice ponuditi i na javnom tržištu.

'Prošle godine najavili smo integraciju s Facebookom, kako bi ljudi mogli biti u stalnom dodiru s Facebook prijateljima te ih zvati i slati im SMS poruke sa Skype-a', stoji u službenoj izjavi Facebooka. Jennifer Cukin, glasnogovornica Skypea, odbila je dati bilo kakav komentar. Zasad, kako se to čini, sve je još na razini glasine, ali nešto se očigledno događa između te dvije kompanije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene