Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici uzbuđeni

Prizor koji bi mogao odgovoriti na pitanje - 'kako je nastao svemir?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zvijezde su uočene prije desetak godina, ali dugo se mislilo da se radi o samo jednoj zvijezdi.

Dvije velike zvijezde spajaju se, a posljedica bi mogla biti eksplozija s ogromnom količinom energije. Tvrde to znanstvenici koji kažu i da bi događaj mogao dati odgovore na neka od naših najdubljih pitanja o počecima svemira.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

Nitko ne zna što će se točno dogoditi kada se dvije zvijezde još više približe. No, znanstvenici vjeruju da će se spojiti i otpustiti orgomnu količinu energije kroz neku vrstu eksplozije.

Na rubu našeg solarnog sustava nalazi se nešto zanimljivo...

Dvije zvijede uočene su prije desetak godina, ali dugo se mislilo da se radi o samo jednoj zvijezdi. Istraživači su naime u početku mislili da su dvije zvijezde koje se rotiraju i međusobno zamračuju jedno tijelo čiji se sjaj mijenja, piše Independent.

Zvijezde poput našeg Sunca, koje se same kreću kroz galaksiju, vrlo su rijetke. Većina pokupi jednu ili više zvijezda s kojima se pomoću gravitacije spoje i zajedno kreće kroz svemir. Novouočeni skup dviju zvijezda jedan je od najvećih ikad viđenih zvjezdanih binarnih sustava.

Znanstvenici će prvi put dobiti priliku da gledaju udruživanje dviju čudovišnih zvijezda i stvaranje jedne još veće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene