Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova prijetnja

Asteroid koban za Zemlju 2040.?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici upozoravaju- veliki asteroid mogao bi predstavljati prijetnju za Zemlju za samo nekoliko desetljeća.

Asteroid pod nazivom 2011 AG5 je oko 140 metara širok, a u svibnju 2040. godine mogao bi doći dovoljno blizu Zemlji što je dovelo do rasprave među znanstvenicima o tome kako ga udaljiti.

Pročitajte i ovo Palestinci obnovili zahtjev za punopravno članstvo u UN-u Zadnji zahtjev podnesen je 2011. Palestinci obnovili zahtjev za punopravno članstvo u UN-u Ilustracija Plava linija Izraelske snage pogodile vozilo UN-a u Libanonu, ranjeno nekoliko promatrača

Razgovor o ovom asteroidu bio je i na dnevnom redu 49. Sjednice znanstvenog i tehničkog odbora Ujedinjenih naroda održanom početkom veljače u Beču.

Akcijski tim UN-a koji se bavi NEOS-ima (objektima koji su vrlo blizu zemlji) upozorio je na konstantno približavanje ovog asteroida koji bi se za točno 28 godina mogao doslovno zabiti u Zemlju.

Spada u 7 najčudnijih asteroida

Ovaj asteroid zbog svojeg sastava spada u 7 najčudnijih asteroida u Sunčevom sustavu, a otkrili su ga promatrači u Tucsonu u siječnju 2011.

'Srećom, ovaj objekt bit će vidljiv iz Zemlje između 2013. i 2016. godine.', za Fox News rekao je Donald Yeomans, šef tima koji prati obližnje Zemljine objekte.

Zbog vrlo vjerojatne prijetnje, putanju asteroida 2011 AG5 istraživači su odlučili pratiti još u rujnu 2013. te u studenom 2015.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene