Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove tužbe

Apple ponovno tuži Samsung

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Appleu smatraju da su Samsungovi telefoni i tableti previše 'inspirirani' iPhoneom i iPadom

Nema kraja tužbama između velikih kompanija oko patenata vezanih uz mobilnu telefoniju – Apple je tako podigao još jednu tužbu protiv Samsunga i to na sudu u Južnoj Koreji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Jobseova je kompanija Samsung optužila zbog kršenja nekoliko patenata, a iako detalji nisu poznati, iz Appleove korejske divizije rekli su Reutersu da 'nije slučajnost da posljednji Samsungovi proizvodi izgledaju kao iPhone i iPad, od dizajna hardvera pa do korisničkog sučelja'. Ova je tužba samo nastavak pravne bitke između ovih kompanija koja traje već nekoliko mjeseci.

Prvo je Apple optužio Samsung kako su njegovi Galaxy pametni telefoni i tableti jako slični iPhoneu i iPadu te su zatražili da u buduće imaju pristup novim proizvodima ove kompanije prije njihova izdavanja kako bi provjerili da li oni krše Appleove patente.

Samsung je odmah odgovorio svojom tužbom protiv Applea koju su podnijeli u Južnoj Koreji, Japanu i Njemačkoj zbog 'kršenja nekih patenata koje drže u tim zemljama' i u kojoj su zatražili da vide iPhone 5 i iPad 3 prije njihova izdavanja – što je sudac odbio.

Dok se međusobno tuže oko patenata vezanih uz pametne telefone i tablete, u isto vrijeme Apple i Samsung surađuju pa je tako Samsung Appleov glavni proizvođač komponenti, dok je Jobseova kompanija Samsungov drugi najveći klijent. S obzirom da jako ovise jedna o drugoj ove će kompanije nastaviti sa suradnjom, bez obzira na tužbe, a možda na kraju postignu izvansudsku nagodbu.

Podsjetimo, Apple se oko kršenja patenata na sudu sporio i s Nokijom, a nakon dvije godine navlačenja i tužbi, stvar su odlučili riješiti izvan suda. Ovdje je deblji kraj izvukao Jobs te se njegova kompanija obvezala platiti stotine milijuna dolara Nokiji, uz plaćanje naknade za daljnje korištenje patenata finskog mobilnog proizvođača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene