Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više glasina o jeftinijem iPhoneu

Apple ipak priprema dva nova modela iPhonea?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove glasine oko nadolazećeg modela Appleova iPhonea pojavljuju se gotovo svakog dana, a prema posljednjim informacijama sve se je očitije da će Jobs uskoro predstaviti ne samo jedan, već dva nova modela najpopularnijeg telefona na svijetu.

Tako je, kako kažu na stranici All Things Digital, Apple već potpisao (ili je blizu potpisivanja) ugovor s China Telecomom koji bi u listopadu u svoju ponudu trebao uvrstiti novi model Appleova smartphonea (iPhone 5), ali i slabiji model iPhonea 4 koji bi trebao biti jeftiniji i namijenjen prepaid korisnicima. Prodaja jeftinijeg modela u Kini, ali i u drugim zemljama Appleu bi mogla donijeti milijune novih korisnika s čime bi bolje konkurirao Androidu koji dominira tržištem pametnih telefona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad će se pojaviti u Hrvatskoj? iPhone 5 na europsko tržište stiže 15. listopada? Slika nije dostupna Nove informacije Nove glasine o iPhoneu 5

Strategija sa samo dva modela – jeftinijim u prepaid paketu i top modelom za pretplatnike tako bi Appleu samo u Kini otvorila tržište od između 100 i 125 milijuna novih korisnika i, kako smatra Brian White, analitičar iz kompanije Ticonderoga Securities, potencijalnu zaradu od 200 milijardi dolara, što zvuči previše čak i za Apple.

Prema većini dosadašnjih informacija, novi bi se model, odnosno modeli iPhonea na tržištu trebali pojaviti tijekom rujna (mada se u posljednje vrijeme pojavila glasina da bi to ipak moglo biti i u listopadu) te će navodno kompanija Pegatron početkom rujna Appleu isporučiti deset milijuna iPhonea nakon čega će ih ova kompanija distribuirati mobilnim operaterima diljem svijeta.

Prema nekim fotografijama koje su se pojavile na internetu i koje, naravno, ne moraju biti prave, jeftiniji iPhone trebao bi biti iste veličine kao i trenutni model, ali bi trebao biti brži i napravljen od plastike. S obzirom da bi trebao biti jeftiniji, Apple će vjerojatno napraviti neke kompromise kako bi omogućio manju cijenu telefona.

Što se iPhonea 5 tiče, u The Guardianu kažu da su neki mobilni operateri već primili ovu verziju iPhonea kako bi je testirali i pripremili za skorašnje lansiranje.

Još nije točno poznato kakve će sve novitete donijeti novi iPhone, no sve veći broj glasina (a i neki nacrti kućišta za iPhone 5 koji su se pojavili na internetu) ukazuje na to da će novi modeli ipak imati veći ekran (najvjerojatnije 4 inčni) te zaobljeni stražnji dio kućišta, uz već 'poznate' opcije poput bolje kamere i jačeg procesora.

Naravno, kao i uvijek do sada, ovdje se radi samo o glasinama, no dok smo ranije mogli pročitati više različitih glasina, gotovo sve informacije koje se na mreži pojavljuju u posljednje vrijeme ukazuju na to da će Jobs u rujnu zaista predstaviti iPhone 5 koji će imati veći ekran te iPhone 4S koji će biti jeftiniji i namijenjen prepaid tržištu, a nadajmo se da će predstavljanje novih modela pratiti i pojeftinjenje još uvijek aktualnog iPhonea 4.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene