Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV u 19 i 15

Želimo znati: Do kad će željeznice biti rupa bez dna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna poduzeća više nisu generator nelikvidnosti, s ponosom ističe vlada, no i dalje njihovi se dugovi broje u milijunima.

Hrvatske željeznice su dužne 225 milijuna kuna. Želimo znati do kada će se željeznice smatrati rupom bez dna. Rupom koju krpaju porezni obveznici, dakle svi hrvatski građani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O izmjenama obiteljskog zakona Saborski zastupnici slijede akciju Dnevnika Nove TV 'Želimo znati' Slika nije dostupna Afera Medikol Zaposleni imaju 18.050 razloga znati kuda ide njihov novac

Reportaža Tatjane Krajač donosi da je jedino rješenje za HŽ privatizacija, no nitko ne želi kupiti zastarjelu tvrtku koja je godinama slovila kao mjesto za udomljavanje politički podobnih kadrova. Od resornog ministra Božidara Kalmete Želimo znati je dobio priznanje

'Za privatizaciju nitko ne pokazuje interes. Prođe pet, šest natječaja i nitko se ne javi'. Ministar je svjestan kako u HŽ-u treba smanjiti broj radnika. Predsjednik Uprave Zoran Popovac pojašnjava zašto je HŽ rupa bez dna: 'Milijun i pol kuna mjesečno izdvaja se za ono što je ugovoreno za sindikate kolektivnim ugovorom'.

Sindikalni čelnici u HŽ-u imaju plaće gotovo kao članovi uprave! Želimo znati kada će HŽ, tvrtka koju građani spašavaju godinama, stati na svoje noge!

Reportažu pogledajte večeras u Dnevniku Nove TV u 19 sati i 15 minuta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene