Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U državnu blagajnu

Kako će država doći do novca od Zagorčeve imovine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U našoj akciji Želimo znati prije tri dana pokrenuli smo pitanje kako država može nadoknaditi štetu pričinjenu prije svega u gospodarskom kriminalu i to prodajom nezakonito stečene imovine.

Trenutačno aktualna je i jedna od prvih takvih značajnih ovrha vrijedna 39 milijuna kuna, nad nekretninama Vladimira Zagorca. Iako je ovrha već pokrenuta na Općinskom sudu u Zagrebu, procjena vrijednosti nekretnina još nije obavljena, a ni ročište nije zakazano. U Zagreb je pak stigla Zagorčeva bečka odvjetnica Elizabeth Rech i odmah ga posjetila u Remetincu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Prema RIA-i Ako joj se zaplijeni imovina, uzvratit će istom mjerom: Rusija na raspolaganju ima 288 milijardi dolara imovine! Vladimir Putin Povod nije jasan Putinov misteriozni zahtjev: Osigurao sredstva i naredio da krene potraga

>> Beč zna odakle Zagorcu 260 milijuna kuna?

'S obzirom na to što mu se sve dogodilo, jako dobro se drži', rekla je Rech. Zagorčeva odvjetnica ogorčena je napisima u medijima. Potvrdila je ono što je Nova TV već objavila. 'Dakle nije riječ o 56 milijuna kuna, kako su objavili neki mediji, već je riječ o iznosu od 39 milijuna kuna', rekla je Rech. Toliko vrijedne Zagorčeve nekretnine na atraktivnim lokacijama uskoro idu na bubanj, jer pravomoćnom presudom za krađu dragog kamenja, Zagorec je osuđen na sedam godina. Kako bi si država namirila taj iznos, općinski sud već je pokrenuo ovrhu.

'Nakon što se zabilježi ovrha zakazuje se ročište na kojem se omogućava strankama da se izjasne glede vrijednosti nekretnina', pojasnila je Maja Bilandžić sa općinskog građanskog suda. Sud tu može od porezne uprave zatražiti podatke o stanju na tržištu nekretnina. U praksi nalaz i procjenu najčešće daju građevinski vještaci. No, postupak je dugotrajan. Za to vrijeme država mora biti dobar gospodar jer bi cijena nekretnin koja je zamrznuta mogla pasti. Godinama se najavljuje novi zakon o oduzimanju imovinske koristi stečene počinjenjem kaznenog djela. A isto toliko čeka se i odgovor na pitanje tko i na koji način raspolaže zamrznutom i oduzetom imovinom.

'S obzirom da imamo središnje tijelo za upravljanje imovine, bilo bi dobro unutar njega ustrojiti jedno tijelo koje bi se bavilo tom imovinom', rekao je Dražen Bošnjaković, državni tajnik ministarstva pravosuđa. U susjednoj Srbiji trenutačno je u prvom planu licitacija oduzete imovine Darka Šarića. Uz luksuznu vilu, na ponudi će se naći skupocjena kuhinja, luksuzna kupaonica, elegantna dnevna soba, spavaća soba, teretana, prostorija sa zabavnim sadržajem i umjetnine. Svaki predmet sa svojom cijenom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene