Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod oba spola

Znate li koje voće povećava želju za seksom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanja su pokazala da su muškarci i žene koji su dnevno pili čašu soka od nara tijekom dva tjedna doživjeli val tertosterona koji povećava seksualnu želju kod oba spola.

Nar je već ranije proglašen supernamirnicom, a sada će to voće dobiti i titulu prirodnog afrodizijaka, piše Blic.  U studiji koja je provedena na fakultetu u Edinburgu sudjelovalo je 58 dobrovoljaca, u dobi između 21 i 64 godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nađene opojne droge Muškarac uhićen dok je u vrtu obrezivao indijske konoplje Slika nije dostupna Kemijska kastracija osuđenih pedofila i u Hrvatskoj?

Do kraja tjedna kod oba spola je primijećeno značajno povećavanje razine testosterona koji kod muškaraca utječe na dlakavost na licu, dubinu glasa i jači seksualni nagon. Testosteron se kod žena proizvodi u nadbubrežnim žlijezdama i jajnicima te pojačava seksualni nagon, jača kosti i mišiće.

Bolje raspoloženje i pamćenje

Studija kaže da je posljedica povećanja testosteron istovremeno i bolje raspoloženje i pamćenje, pa čak i smanjenje stresa, nervoze i treme.

Prijašnja istraživanja o soku nara otkrila su da je napitak iznimno bogat antioksidansima koji pomaži u obrani od bolesti srca te potiče cirkulaciju.

Ova supernamirnica pomaže i u borbi protiv različitih oblika karcinoma, ublažava simptome osteoartritisa, konjunktivitisa i želučanih problema. Najnovija su istraživanja pokazala da je nivo testosterona kod ispitanika koji su pili ovaj sok porasla između 16 posto i 30 posto, a krvni je pritisak padao.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene