Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zove se KSR2

Stalno ste gladni? Evo krivca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliko otkriće britanskih znanstvenika - gen KSR2 krivac je za spor metabolizam i stalnu glad!

Znanstvenici sa sveučilišta Cambridge tvrde da su otkrili gen koji je odgovoran za stalnu i glad te koji s vremenom vodi ka pretilosti. Isti gen odgovoran je i za spor metabolizam kod nekih ljudi. Studija kojom su došli do ovog zaključka provedena je na 2101 osobi koja je patila od pretilosti. Pacijenti koji kod kojih je pronađena mutacija gena KSR2 bili su gladniji i trošili manje kalorija od osoba kod kojih ta mutacija nije pronađena, prenosi Vancouver Sun.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati Slika nije dostupna Debljina 'zapisana' u genima

>> Dvije trećine Hrvata imaju problema s težinom, među njima sve više djece

'Neki ljudi lakše gomilaju kile od drugih, to je uvjetovano razlikom u nekim genetskim razlikama. Otkriće gena KSR2 nam pokazuje da geni mogu doprinijeti pretilosti tako što usporavaju metabolizam', rekao je dr. Sadaf Farooqi s Cambridgea.

Farooq dodaje i kako će ovo otkriće biti vrlo značajno u sprječavanju epidemije pretilosti i razvoju lijekova za dijabetes tipa 2 i ostale bolesti povezane s pretilošću.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene