Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivirajte senzore na jeziku

Želite prestati pušiti? Mućkajte u ustima zaslađenu vodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su dokazali kako u prestanku pušenja znatno može pomoći i mućkanje zaslađene vode u ustima.

Kada u organizam unesemo glukozu podiže se razina energije u našem organizmu, a zajedno s njome i naša mogućnost samokontrole. No, nova studija pokazuje da uopće nije potrebno da glukozu unesemo u organizam, već da je dovoljno da ju osjetimo na jeziku. Zato znanstvenici vjeruju da šećer može pomoći u odvikavanju od pušenja.

Pročitajte i ovo doc. dr. sc. Željka Karin Uzrok teških bolesti Mladi sve ranije počinju s nepoželjnom navikom, petina ih je probala prije 13. godine: "Skoro 30 posto ih to radi iz navike, ali i zbog stresa" Ilustracija Anketa Dnevnik Nove TV Trebaju li pušači plaćati skuplje zdravstveno osiguranje? Pogledajte kako ste glasali

U studiji su obavljena testiranja na 51 osobi, a rezultati su pokazali da osobe koje su usta ispirala limunadom s dodatkom šećera bolje reagirale nego osobe koje su usta ispirale limunadom s dodatkom umjetnog zaslađivača, piše The Sun.

>> Testiranje koje će i najokorjelijeg pušača natjerati na razmišljanje!

'Do sada smo mislili da moramo u organizam unijeti određenu dozu glukoze da bismo podignuli razinu energije, ali izgleda da je dovoljno samo da ju osjetni senzori na našem jeziku osjete', rekao je profesor Leonard Martin, začetnik ove studije.

No, znanstvenici kažu kako još nije sigurno da šećer na jeziku pomaže dugoročno, no da kratkoročno ima odlične efekte. Da bismo se u potpunosti odvikli pušenja potrebno je ipak malo više snage volje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene