Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privlačne grickalice

Zbog dijete mozak 'žudi' za masnom hranom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osobama koje se odluče za dijetu, grickalice kao čips ili čokolada su još privlačnije.

No, čini se kako se to ne događa samo zato jer im je takva hrana tada zabranjena. Istraživanja pokazuju kako se osobe na dijeti nalaze pod određenom dozom stresa, zbog čega im je privlačna masna hrana. Zato neke osobe nakon dijete završe s još većom kilažom.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

Istraživanje je provedeno na miševima. Promatrali su učinak dijete na mozak i apetit, piše Daily Mail. Miševima je smanjena hrana za četvrtinu, a izgubili si oko 15 posto težine. Tada su ih vratili na normalnu prehranu. Iako su jeli isto kao i miševi koji nikad nisu bili na dijeti, izloženi nekoj stresnoj situaciji, navalili bi na masnu hranu.

>> Dijeta iz snova: Uz kolače i grickalice lakši za 12 kg

'Ovi rezultati pokazuju kako dijeta povećava stres i otežava sam proces mršavljenja, ali i da 'reprogramira' reakcije našeg mozga na stresne situacije u budućnosti', rekla je znanstvenica Tracy Bale.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene