Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvale njezinu hrabrost

Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe"

Britanski tisak, koji inače Kate Middleton percipira kao uglednu članicu monarhije, uglavnom na svojim subotnjim naslovnicama slavi njezinu hrabrost da se sama oglasi o svojem stanju.

Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) u subotu je šokirano objavom o raku princeze Kate, a njezina izjava o tome popraćena fotografijama na subotnjim je naslovnicama britanskog tiska, koji obožava Kate i vidi je kao uzornu članicu monarhije

"Britanska kraljevska obitelj našla se u neviđenoj situaciji u kojoj se dva njena najvažnija člana, kralj i buduća kraljica, moraju boriti s rakom", piše afp.

Izjave same princeze od Walesa o bolesti mnogi su već pohvalili kao hrabre, poput tabloida The Sun, koji piše "Hrabra Kate", dok Daily Mail prenosi "Jednom se mora usredotočiti samo na sebe”.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček - 1 kampanja u punom jeku Gabrijela Kišiček o komunikaciji Milanovića i Plenkovića: "Posebno je opasno..."

Dnevnik Times preuzima optimistične riječi princeze "Prebrodit ću ovo”.

Britanski kralj (75), za kojeg je u veljači ove godine objavljeno da boluje od raka, rekao je da je "ponosan na hrabrost" Kate, koja je supruga njegovog sina Williama, prijestolonasljednika.

On je "ostao u bliskom kontaktu sa svojom voljenom snahom tijekom posljednjih tjedana", rekli su iz Buckinghamske palače.

Mnogi dužnosnici iz svijeta i druge poznate osobe poslali su princezi Kate poruke podrške, među kojima i francuski predsjednik Emmanuel Macron, poželjevši joj "potpuni oporavak".

“Vaša snaga i otpornost sve nas inspiriraju”, napisao je Macron na društvenoj mreži X.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac i Željko Cvrtila - 1 Za Dnevnik Nove TV Stručnjak za sigurnost tvrdi: "Turudić je odmah trebao dobiti zaštitu, sada su na potezu SOA i policija"

Pročitajte i ovo Provjereno: Apartman - 1 Apartmanizacija Kaos u centru Zagreba: Od jednog stana naprave osam apartmana, ugrožavajući statiku i ljude; vlasnik napao predstavnika stanara

“Hrabra si i volimo te”, napisala je Jill Biden, supruga američkog predsjednika Joea Bidena na mreži X., kao i da "moli" za princezino ozdravljenje.

Kate, čija je odsutnost od operacije sredinom siječnja izazvala mnoga nagađanja, javnost je sama izvijestila u videu o svom stanju emitiranom u petak, a snimljenom u srijedu u Windsoru.

"Posljednjih nekoliko mjeseci bilo je nevjerojatno teško za cijelu moju obitelj", rekla je princeza. "U siječnju sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu. Tada se pretpostavljalo da nisam bolovala od raka", objasnila je 42-godišnja princeza. "Međutim, testovi nakon operacije otkrili su prisutnost raka", nastavila je, govoreći o "velikom šoku".

Objavljeno je i da je princeza na "preventivnoj kemoterapiji", tretmanu koji, objašnjavaju, obično nudi nakon operacije kako bi se smanjio rizik od povratka raka i širenja u tijelu.

Poput Charlesa, ni Kate nije precizirala 'prirodu' svog raka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene