Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Društena aktivnost

Vježbanje tijela i mozga štiti od Alzheimerove bolesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Redovito vježbanje i društveni kontakt smanjuju rizik od razvoja Alzheimerove bolesti, priopćio je njemački institut za izučavanje te bolesti (AFI).

Progresivna bolest mozga, koja uglavnom pogađa starije ljudi, polagano uništava sposobnost mišljenja i pamćenje. Prema AFI-u, 30 minuta vježbanja dnevno smanjuje rizik od bolesti, a stariji ljudi koji pohađaju satove yoge ili plesa se i više druže i stječu nova poznanstva, što također smanjuje rizik od Alzheimera.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..."

Sve da mozak ostane što mlađi

Znanstvenici isto tako ističu važnost prehrane i 'vježbanja mozga'. Ustvrdili su da je mediteranska prehrana melem za mnoga stanja, a 'mozgalice' poput kartanja, rješavanja križaljki i rebusa, sviranje nekog glazbala ili redovito praćenje tiska čuva mozak od Alzheimera. Dešnjacima se također preporučuje da što češće koriste lijevu ruku, a ljevorukima da koriste desnu. Sve kako bi mozak ostao što mlađi. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene