Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskoristite što više

VIDEO OVAKO se zapravo jede jabuka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U životu smo zasigurno pojeli nebrojeno mnogo jabuka, ali izgleda kako je većina nas to radila na pogrešan način. Kako se zapravo jede jabuka možete provjeriti u priloženom videu.

Jesti jabuke je zdravo, ali većina ljudi pri tom baci čak 30 posto te voćke. Jabuke nam pomažu pri gubljenju težine, poboljšavaju funkciju pluća, smanjuju rizik od moždanog udara, raka i srčanih bolesti, piše Huffington Post. Evo nekoliko zanimljvosti vezane za jabuke:

Pročitajte i ovo Skupo voće i povrće pojačava inflaciju - 4 Inflacija ne jenjava Operacija uspjela, pacijent na izdisaju: Od 44 vrste voća i povrća nisu poskupjele samo dvije Jabuke - 4 Problemi voćara i građana Loš urod mnogima omiljenog voća: Prijeti li nam novo poskupljenje?

1. Načinom na koji jedemo jabuke, odbacujemo gotovo trećinu

Uobičajeni način na koji jedemo jabuku, grizemo je oko središnjeg dijela i onda taj središnji dio odbacimo - nije ispravan. Kako bismo maksimalno iskoristili jabuku, valja je pojesti cijelu.

2. Jabuke imaju mnogo zraka

Kako je objavio Journal of Experimental Bothany, jabuka ima 18 posto zraka.

3. Alergije na jabuku zapravo su alergije zbog peludi

Blage alergije prilikom konzumacije jabuke nisu neuobičajene. Međutim, mnogi stručnjaci vjeruju da se zapravo radi o alergiji na pelud koji se nalazi na kori jabuke, a ne alergiji na samu jabuku.

4. Jabuke su dijetna hrana

Velik udio vode i vlakna koje sadrže jabuke, znači da ćete se duže osjećati siti. Jedna jabuka ima svega 95 kalorija. Osim toga, kora jabuke sadrži ursoličnu kiselinu koja može pomoći borbi s masnim stanicama. Dr. Cristopher Adams, sa Sveučilišta u Iowi, rekao je kako ursolična kiselina smanjuje količinu tjelesne masnoće za više od pola. Osim toga, smanjuje razinu šećera u krvi, kolesterola i štetnih masnih kiselina.

5. Jabuke su različite

Jabuke su najrazličitije voće na planeti. Kako je rekla stručnjakinja za jabuke Rowan Jacobsen, nekada je postojalo čak 16.000 različitih vrsta jabuka samo na području SAD-a. Sada ih ima u cijelom svijetu ima oko 10.000.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene