Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izaziva hiperaktivnost

Trudnice oprez: Zračenje mobitela ipak utječe na razvoj djeteta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračenje mobitela može utjecati na dijete i mozak fetusa tijekom trudnoće te izazvati hiperaktivnost.

Liječnik Hugh Taylor profesor je na Yale School of Medicine koji je nedavno proveo istraživanje u kojem je ispitao koliko je opasno izlaganje zračenju mobitela tijekom trudnoće. 'Imali smo trudne miševe u kavezima na koje smo postavljali mobitele. Na jedan kavez smo stavili uključen mobitel, a na drugi isključen mobitel', ispričao je za Daily Mail.

>> Primalje upozoravaju: Carski rez je opasniji no što mislimo

Rezultati su potvrdili očekivano. Naime, miševi na čijem je kavezu bio uključen mobitel bili su aktivniji od onih na čijem je bio isključen mobitel. 'Njihova je memorija bila blago smanjena i ponašali su se kao da nisu svjesni ničega oko sebe'. Rekao je Taylor.

Taylor kaže da je studija pokazala da postoji 'biološka osnova' koja sugerira da mobiteli mogu utjecati na trudnoću. Dodao je kako neprestano upozorava svoje pacijente da drže mobilne telefone što dalje od tijela. No, i vodeći proizvođači mobilnih telefona poput Applea, također, ističu da bi se mobiteli trebali držati malo dalje od tijela, ali ta upozorenja obično ostanu nezapažena jer su navedena u brojim uputama za uporabu.

Pročitajte i ovo Ilustracija preživjela pokušaj ubojstva? 80-godišnjakinja cijeli život ima iglu od tri centimetra u mozgu: "Takvi incidenti nisu bili rijetki u vrijeme gladovanja" Specijalna bolnica za plućne bolesti - 1 Provjereno donosi Djelatnica Specijalne bolnice za plućne bolesti o šokantnom saznanju: "Djelatnici su 17 godina bili potencijalno izloženi zračenju"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene